• Forside

Bernie åben overfor Canada comeback

Selv om døren for nylig blev smækket i overfor arrangørerne af Canadas Grand Prix, er den dog åbnet lidt på klem igen. Det var ikke Bernies ønske, at løbet blev slettet af kalenderen, udtaler han.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 20/11 2008 klokken 23:11

Bølgerne gik højt i Montreal, Canada, efter nyheden om at landets, og dermed Nordamerikas eneste Formel 1-løb, er slettet af kalenderen.

Men nu oplyser Bernie Ecclestone, chefen for det hele, i et interview på den canadiske radiostation CJAD, at han er åben overfor et canadisk comeback.

Da forhandligerne brød sammen, blev den 78-årige britiske mangemillionær ellers beskyldt for at være direkte urimelig i sine krav, men det forstår den lille mand ikke.

Kimi Räikkönen foran Nico Rosberg, Canada 2008.

“Urimelig? I forhold til hvad?” spurgte han.

“Vi laver forretninger over hele verden og ingen andre synes, at vi er urimelige. Vi har en kø af folk, der ønsker at lave race. Så vi kan ikke være urimelige,” fastholdt Bernie.

Formel 1-bossen indrømmer, at han personligt meget gerne ser løbet vende tilbage til Canada.

“Alle i Formel 1 elsker Montreal,” sagde han. “Vi ønskede ikke at miste det.”

Action i Canada 2007: Mark Webber er ude at pløje og Robert Kubica kigger på i baggrunden.

“Jeg sagde til arrangørerne, at de kunne komme til mit kontor, tage en hvilken som helst kontrakt på oversøiske løb op af skuffen, strege navnet ud, og sætte deres eget på. Det kunne vi gøre.”

“Fordi, det som blev tilbudt dem, var mindre end vi kunne få et hvilket som helst andet sted,” forklarede Bernie til radioen.

Bernie oplyste også, at han ikke var imponeret over, at de frustrerede arrangører, til medierne, lækkede økonomiske detaljer af hans tilbud. Men han afviste at gå ind i en ordkrig med canadierne.

Bernie kaldte endda tonen under forhandligerne for “god, behagelig og smuk”.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER