• Forside

Briatore utilfreds med kvalifikationsformatet

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 17/3 2006 klokken 14:03

Efter kun et enkelt løb i sæsonen presser Renaults teamchef Flavio Briatore nu på for at få ændret i Formel 1’s nye kvalifikationsformat.

Briatore var selv en af dem som pressede på, for at man droppede sidste års enkeltomgangs kvalifikation, og i går udtalte han i Malaysia, at det nye system er et stort fremskridt for sporten. Men italieneren mener samtidig, at der stadig er plads til justeringer.

”Jeg er ikke glad for den første del af 3. kvalifikation. Den er forvirrende,” mener Briatore.

Teamchefens første ændringsforslag tilgodeser umiddelbart alle fans bag TV-skærmene.


Flavio Briatore mener, at kvalifikationen kan ændres.

”Der skulle være en TV-billede med tidsangivelser, fordi at det er temmelig svært at følge med, fortsætter han. ”Det er svært for tilskuerne at forstå hvorfor de fortsætter med at kører rundt.”

Briatore siger, at reaktionerne fra tilskuerne er positive, men han mener, at den regel som dikterer at bilerne skal starte den sidste del af sessionen med optankning som til løbsstart skal droppes.

Ifølge teamchefen bruger bilerne, som det er nu, den første del af sessionen med at brænde benzin af og derefter gå efter at sætte bedste tid. Briatore mener, at blot en enkel regelændring vil speede kampen om pole positionen mere op.

”Når de kører én for én, er det kedeligt, og det bryder jeg mig ikke om. Jeg tror, at man i 3. kvalifikation skal have 15 minutter til at sætte sin tid. Man hælder så meget benzin på, som man vil – for eksempel 70 kg – og til sidst kører bilerne ind i Parc Fermé. Det som du måtte have tilbage i tanken, starter du løbet med.”

”Jeg tror, at det er muligt at ændre dette,” siger Briatore. ”Vi skal blot sætte os ned og beslutte. Lad os nu se. Bernie (Ecclestone, red.) er normalt den første til at forstå disse ting.”

Det sidste lyder ikke usandsynligt. I F1 er der præcedens for at ændre kvalifikation undervejs i sæsonen. Sidste år blev eksempelvis en samlet kvalifikation droppet til fordel for soloomgange.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.