• Forside

McLaren-Mercedes mest populære

En undersøgelse der spreder sig over 160 lande og 70.000 mennesker har valgt McLaren-Mercedes til at være det mest populære team, og Lewis Hamilton til at være den mest populære kører i 2008

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 20/12 2008 klokken 20:12

Vodafone McLaren-Mercedes er verdens favorithold, og Lewis Hamilton er den mest populære pilot.

Dette er resultatet af en undersøgelse der er lavet blandt læserne af det kendte specialist magasin, F1 Racing. 70.000 læsere fra 160 lande er blevet spurgt, og resultat blev offentliggjort i bladet, da det kom ud 18 december.

I den mest omfattende, verdensomspændende undersøgelse der nogensinde er blevet lavet on-line, har 29% stemt på McLaren, mod 28% på Ferrari. De andre teams ligger væsentligt lavere, idet Williams fik en 3. plads med 6%, kun et mulehår foran Renault, der ligeledes fik 6% af stemmerne. BMW-Sauber fik en 5. plads med 5%.

Heikki Kovalainen i McLaren-Mercedes. Melbourne, Australien 2008

Blandt piloterne var det Lewis Hamilton der vandt med hele 27% af de indkomne stemmer, mens Kimi Räikkönen fra Ferrari fik klemt sig ind på 2. pladsen med 16%.

Lewis Hamilton, McLaren-Mercedes.

Vicepræsidenten for Mercedes-Benz Motorsport, Norbert Haug, udtaler at ”undersøgelsen afspejler en generel værdsættelse, idet målgruppen for undersøgelsen mest er motorsportseksperter, men mængden af mennesker der har afgivet stemmer giver en meget bred holdning. Vi er meget glade for det, og takker alle der arbejder i teamet for det store arbejde, der ligger bag.”