• Forside

Bernie afslører lyssky aftale med Ferrari

Det evindelige mundhuggeri mellem Ferraris præsident, Luca di Montezemolo, og FOM bossen, Bernie Ecclestone, angående fordeling af TV-pengene fra FOM, har nu ført til afsløringen af en hemmelig aftale der blev lavet med Ferrari i 2003.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 20/12 2008 klokken 20:12

Montezemolo udtalte forleden, at det ikke kun var nødvendigt for holdene at lave omfattende besparelser for at overleve krisen, men at der også skulle uddeles en større andel af de TV penge som Bernie Ecclestone skraber til sig hvert år.

Bernie mener dog at Ferrari i forvejen får mere end deres del af kagen.

”Det eneste han glemmer at nævne, er de ekstra penge som Ferrari får, og som de andre teams ikke får, og den ”generelle hjælp” som de har modtaget i Formel 1,” lyder det fra Ecclestone.

”Ferrari får så mange flere penge end nogen andre, og det ved de godt selv, de er jo ikke dumme. De skal dog heller ikke tro at de er klogere end alle andre. De får $80 mio. mere for at vinde et konstruktørmesterskab end McLaren ville få,” fortsætter han.

Michael Schumacher i Ferrari F2004 på Imola. Fik de mon også befordringsfradrag?

Bernie Ecclestone afslører, at der blev lavet en speciel aftale med Ferrari i 2003, da flere af de bærende teams truede med at bryde ud fra Formel 1, for at lave deres egen GP serie, kaldet GPWC.

Ecclestone fortæller at ”de var det eneste team der brød med de andre producenter, og hvorfor gjorde de det? Det er der de $80 mio. kommer ind. Vi 'købte' Ferraris loyalitet, således at de ikke ville gå med de andre.”

Derfor mener Formel 1-bossen, at løsningen er meget enkel: Ferrari skal dele de ekstra penge de får med de andre teams.