• Forside

Honda solgt - Senna får et sæde

Den mexicanske rigmand, Carlos Slim, har sat sin underskrift på købskontrakten og dermed reddet Honda F1 fra lukning, lyder det fra de sydamerikanske nyhedsmedier.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 28/12 2008 klokken 08:12

Carlos Slim er af mange regnet for at være den 2. rigeste mand i verden, med en formue på $60 mia. Det har derfor ikke været et dybt greb i lommen for ham, når han måtte betale den uhyrlige købesum på $1,- for Honda racing-teamet og dets faciliteter i Brackley.

Han vil samtidig overtage ansvaret for gæld og omkostninger i teamet.


Jenson Button kommer angiveligt til at køre igen i 2009

Hvad der for F1–fans er meget mere interessant, er, hvem der kommer til at køre den bilerne, og her kommer så nyheden i nyheden: Bruno Senna bliver den ene, og Jenson Button den anden.

Jenson Button behøver måske nok ikke en nærmere præsentation, men at se Senna navnet tilbage i F1, kan bringe tårer af vemod i øjnene på selv på de mest hårdhjertede motorsportsentusiaster.

Bruno Senna - endelig er Senna-navnet tilbage i Formel 1.

Bruno Senna er nevø til den afdøde Ayron Senna, som i sin karriere, og ved sin død på Imola-banen i 1994, opnåede ikonagtig status.

Ayrton Senna(McLaren Mp4-8), fører foran Alain Prost der vandt løbet i sin Williams FW15C og Michael Schumacher i hans Benetton B192B. Sydafrika 1993.

Honda nåede inden offentliggørelsen sin tilbagetrækning at give tests til Senna i hvilke han beviste sine evner bag et rat. Nu får han så chancen til at leve op til sin onkels storhed.

David Coulthard og Rubens Barrichello. Meget tyder på at de nu begge er pensionerede

Det er også håbet fra Hondas side, at Senna-navnet vil få en stor indvirkning, ikke kun på sporten, men også på deres bestræbelser for at vinde. Der er gået 15 år siden onkel Ayrton døde, men navnet har stadig stor vægt i F1-kredse.

RELATEREDE NYHEDER