• Forside

Ron Dennis er homofob og racist

Ron Dennis er i disse dage involveret i en retssag, der skal fastslå om han er racistisk og homofobisk. Retssagen er anlagt af en tidligere McLaren-medarbejder, der føler sig uretfærdig fyret, da han blev fyret i maj 2008.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/1 2009 klokken 12:01

Det drejer sig om den 27-årige Peter Boland, der føler at han blev fyret fordi der opstod rygter omkring hans seksuelle orientering. Rygter om at Peter Boland skulle være homoseksuel var skyld i, at Ron Dennis og McLaren fyrede medarbejderen, der stammer fra Hong Kong.

Peter Boland var ansat som Ron Dennis egen tjener på teamchefens privatfly, og det er her de racistiske episoder skulle være sket. Boland repræsenterer sig selv i retten, og under retssagen er der blandt andet dukket følgende to eksempler op.

Er denne mand homofobisk og rascistisk?

Det første handler om, at Ron Dennis skulle have tilbudt alkoholiske drinks om bord på flyet til mellemøstlige forbindelser, VELVIDENDE, at de ville afslå tilbuddet på grund af deres religiøse overbevisning.

Det andet eksempel handler om, at Peter Boland skulle have tilbudt Ron Dennis en drink en dag han entrerede flyet, som Dennis afslog.

”Ron sagde, at han ikke ønskede en drink. Ron sagde, at han ønskede at gå ud på badeværelset og vaske hænder fordi han havde trykket hånd med arabere hele dagen.”

Endvidere skulle Ron Dennis have kaldt Peter Boland for "fed" inden afskedigelsen.

McLaren skulle have tilbudt et forlig på $11.000, som Peter Boland afslog. McLarens begrundelse for fyringen af Peter Boland var, at han var ubehøvlet, lavede mange fejl og flere gange var faldet i søvn under flyvninger.

BMF1 følger op.