• Forside

F60’erens første køretur – En anderledes oplevelse

Felipe Massa var køreren, der fik æren af at få den første køretur i den nye Ferrari F60 på Mugello-banen. Det var en anderledes oplevelse. Med en helt ny aerodynamik og med KERS installeret i bilen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 13/1 2009 klokken 11:01

Felipe Massa shake-downtestede igår den nye Ferrari F60 på Mugello-banen efter den officielle præsentation ved Ferraris hovedkvarter i Maranello.

Formålet var ikke at køre bestemte tider eller et bestemt antal omgange, men om at få kureret de første børnesygdomme.

Felipe Massa forlader pitten

F60 set fra oven

Det var en anderledes oplevelse. Hvor Ferrari testede KERS-systemet uden de store problemer, men heller ikke med den største belastning på systemet. Tiderne fra testen var ikke nogen man snakkede højt om, men formålet med dagen var heller ikke at sætte nye omgangsrekorder.

F60 set bagfra (man skal lige vænne sig til den smalle bagvinge)

Om oplevelsen af F60 sagde Felipe Massa til Ferraris presseofficer.

” Bilen er meget anderledes den vi havde sidste år. Mange regler er blevet ændret, og de er alle synlige, resultat af reglerne, sådan som indførelsen af KERS og den ændrede aerodynamik. Alle disse ting gør det noget sværere for os at køre.”

F60 på Mugello

Felipe Massa blev efterfølgende spurgt om bilen var meget sværere at køre på grund af de nye regler. Hertil svarede Felipe Massa.

”Det er sandt. Det er en bil med mange ændringer og kørslen vil blive anderledes. Man kan bedre mærke den nu, men når man først har lært bilen og de nye regler at kende, så bliver det automatik. Det har vi set igennem de sidste par år. ”

F60 med verdens foreløbig hurtigste sneskraber foran

Kimi Raïkkönen overværede testen på tæt hold med Stefano Domenicali, mens Felipe Massas manager Nicolas Todt overværede testkørslen sammen med Ferraris promintente testkørere Luca Badoer, Marce Gene og Michael Schumacher.

Kimi Raïkkönen

Luca Badoer, Nicolas Todt, Marc Gene og Michael Schumacher

Næste gang F60 bliver testet i vrede bliver på den portugisiske testbane ved Algarvekysten.

RELATEREDE NYHEDER