• Forside

Davidson vil have fredagsbilerne tilbage

Anthony Davidson, der blev arbejdsløs efter Super Aguris kollaps i maj sidste år, vil have FIA til at genindføre fredagsbilerne i Formel 1, så testkørere kan køre en tredje bil under fredagens frie træninger.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 14/1 2009 klokken 11:01

Anthony Davidson tilbragte det meste af sin Formel 1-karriere som testkører for BAR/Honda, inden han i 2007 debuterede som fast løbskører hos Super Aguri. Efter Super Aguri kollapsede i maj sidste år har han, bortset fra en enkelt Honda-test, været arbejdsløs.

Derfor ønsker Anthony Davidson, at FIA genindfører tredjekørerbilerne til fredagens frie træninger igen. Dette ikke for at give holdene ekstra udgifter, men mere for at testkørerne kan få erfaring og vise, hvad de kan.

Anthony Davidson brugte fem år som testkører hos Honda før han fik et sæde hos Super Aguri.

Anthony Davidson udtalte til det tyske website Adrivo.com: ”I disse dage er det ikke at specielt godt job (at være testkører). Det er ikke, hvad det har været fordi man har reduceret det meget.”

Anthony Davidson, Super Aguri F1 SA07, Melbourne 2007

”Vi plejede at teste fire dage med tre biler i Barcelona, ja selv i Bahrain. Det var fantastiske tider for testkørerne. Fredagstestene var også rigtig gode for os, og det er virkelig uheldigt, at disse muligheder for testkørerne ikke længere er til stede.”

“Kørere som mig selv, Sebastian Vettel og Robert Kubica har alle haft chancen for at vise i fredagstestene, hvad vi kunne gøre i en Formel 1-bil under pres.”

Robert Kubica er en af de testkørere, der er avanceret til Formel 1 ved hjælp af fredagstestkørertjansen.

”Vi gjorde et godt arbejde, og alle blev rigtige racerkørere. Dem som ikke slog igennem om fredagen fik ikke nogen sæder. Derfor virkede det rigtig godt. Det er ærgerligt nok, at den mulighed er væk, nu er alle tests gennem sæsonen også væk.”

Anthony Davidson forsøger at få en plads hos et tophold til dette års Le Mans. Indtil videre er han arbejdsløs, og med Hondas kollaps forsvandt hans sidste holdeplads til Formel 1.