• Forside

McLaren bliver lidt mere sølvpil

Den nye McLaren MP 4-24 bliver lidt mere sølvpil end tidligere. Oprindelig blev sølvpilene skabt ved ikke at male bilerne for at spare vægt. MP 4-24 har fået et nyt revolutionerende ”malersystem”, som er lettere end almindelig maling.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/1 2009 klokken 09:01

McLarens nye sponsor og samarbejdspartner AkzoNobel har udviklet et specielt malingssystem kaldet Sikkens, der i korte træk er en meget sofistiskeret, state-of-the-art let chromfilm. Den lette film gør, at man kan spare vægt på malingen, og dermed kan man tilføje lidt mere ballast til bilen.

Begrebet sølvpilene opstod, da Mercedes tilbage i gamle dage valgte at spare malingen væk, da man kunne spare flere kilo væk. For få år tilbage malede Scuderia Toro Rosso reklamerne på bilerne for at gøre dem lettere og glattere, end man kunne gøre med de ellers avancerede klistermærker. Meget bliver gjort for at finde fordelen.

Ron Dennis, som stadig er teamchef for McLaren udtalte om det nye samarbejde med AkzoNobel.

”Vi er stolte over at byde et anerkendt firma som AkzoNobel velkommen til vores verdensklasse samarbejdspartnerportfolio.”

“Vi ved at Formel 1 er en sport, der tiltrækker millioner af seere fra hele verden."

Lewis Hamilton i den nye sølvpil

"Siden 2006 har den unikke chromfarve været en del af vores bemaling, givet os 14 Grand Prix sejre. Vi ser frem til et langt og succesfuldt samarbejde med dem (AkzoNobel).”

Om den lettere maling virker ordentlig må vi vente til marts måned at finde ud af.