• Forside

Mere eller mindre test om fredagen?

Med de nye regler i år, hvor tests er bandlyst under sæsonen og motorerne skal holde længere end 2 løb, er spørgsmålet om der kommer flere eller færre biler på banen under fredagens frie træninger, og i givet fald om de kører mere eller mindre.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 27/1 2009 klokken 11:01

Mark Webber og Fernando Alonso er meget uenige omkring, hvad de nye regler kommer til at betyde for aktiviteten på banerne under de frie fredagstræninger. Mark Webber tror på mere, Fernando på mindre aktivitet.

Mark Webber udtalte til det tyske ’Auto Motor und Sport’.

”Fredagene vil blive helt anderledes på grund af manglen på testkilometre.”

Mark Webber kommer til at teste mere om fredagen

”Selv om banen er grøn (ikke kør gummi i banen red.), så vil vi bruge alle tilgængelige minutter. Vi har behov for al den information vi kan få for at sætte de nye biler op.”

Fernando Alonso tror derimod på mindre aktivitet om fredagen. Til Formule 1 Race Report udtalte Fernando

”Hvis et hold har behov for teste nye ting om fredagen, så opfatter jeg det som panik. Fredage er kun for at checke, at alting virker og for at forberede sig til kvalifikationen og løbet.”

Fernando Alonso kommer til at tilbringe mere tid i pitten om fredagen

”I de mest ekstreme tilfælde så laver man lidt ændringer til opsætningen, men på grund af de nye motorregler, så forventer jeg ikke, at kørerne vil køre mange omgange.”

Med de manglende testmuligheder så kan man ikke holdbarhedsteste mellem løbene. Simulatoren kan give et hint af funktionen af den/de ny/e stump/er, men først under løbet kan man teste holdbarheden eller som Mark Webber siger.

”Den bedste holdbarhedstest vil være om søndagen.”