• Forside

Amerikansk F1-team på vej

Vi har hørt det mange gange før. Amerikanerne er i gang med at lave et Formel 1-team, og endnu engang blomstrer rygtet op. Målet er at debutere i 2010, og hjemmesidedomænet er registreret.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/2 2009 klokken 12:02

US F1 hedder det kommende nye amerikanske Formel 1-team, der i løbet af en måneds tid skal afsløres i USA. Teamet US F1, med et logo der minder rigtig meget om USA, skal have base i North Carolina i byen Charlotte.

Hvis du synes navnet lyder bekendt, så er det fordi det er centrum for en stor del af de NASCAR teams, der deltager i den amerikanske ”standardvogns”-ovalbaneserie.

US F1 logo

Ansvarlige for det nye hold er Peter Windsor og Ken Anderson. Ken Anderson har en tidligere fortid som teknisk chef for det franske Ligier.

Bernie Ecclestone skulle allerede have velsignet den amerikanske bidrag, der vil gøre Formel 1 endnu mere verdensomspændende. Man forestiller sig nemt, at en betingelse for at etablere det amerikanske hold vil være mindst en nordamerikansk afdeling.

Marco Andretti testede for Honda i 2007. En mulig kører for det nye hold?

Der er masser af interessante aspekter i et amerikansk hold, men der er mindst lige så mange spørgsmålstegn? Der skulle være samlet investorer og sponsorer nok til en 2010-debut, men alligevel kæmper de nationale løbsserier i USA med at samle sponsorer nok til at betale for de små klasser.

Fornuftigt nok vil US F1 etablere en europæisk afdeling. Den skulle komme til at ligge i Bilbao i Spanien, og straks tænker man på Adrian Campos. Muligvis en teamchef med tidligere erfaring som Formel 1-kører.

For at skabe lidt patriotisme bliver sloganet ’Made in America.’.

Det forlyder, at vi sidst i februar eller starten af marts får en endelig præsentation.