• Forside

Four more years

Normalt er ovenstående tre ord nogle man forbinder med glæde og amerikansk valgkamp. De kunne dog lige så vel stamme fra en tale, som den ofte udskældte FIA-præsident Max Mosley sandsynligvis snart holder. Max Mosley stiller formodentlig op til en femte valgperiode.

Max Mosley . Copyright Getty Images

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 6/2 2009 klokken 08:02

Sidste gang Max Mosley ikke var FIA-præsident hed præsidenten Jean-Marie Balestre og FIA hed stadig FISA. Det er næsten 16 år siden. Engang har Max Mosley udtalt, at han ville trække sig tilbage, men blev overtalt til at blive. Nu bliver det måske yderligere fire år.

Flere opfordringer har fået Max Mosley til at overveje en ny fire-årig periode som FIA-præsident. Under en middag med journalister på restauranten ’Poissonnerie de l’Avenue’ i bydelen Chelsea i London sagde Max Mosley.

”Ja. Hvis en del folk siger til dig, at ’Du bør blive’, så vil det være uhøfligt, på en måde, ikke at overveje det.”

Max Mosley overvejer en femte præsidentperiode.

“Folk har indikeret, at de ønsker status quo og det er over en bred kam. Det er rart og rosende, men jeg bliver nødt til at spørge mig selv om det er det jeg virkelig ønsker,”

Max Mosley forventer op imod 6-7 kandidater til det kommende FIA-præsidentvalg. Et par af disse er Jean Todt og Ari Vatanen. Dog ikke Sir Fred Goodwin, der skulle have afvist at stille op, selv om han på rygteplan var en af kandidaterne.

”FIA har behov for en med erfaring til at lede Formel 1, men det vil være arrogant af mig at sige, at det skal være mig.”

“Sidste uge ringede Sir Fred til mig og sagde, at der ikke var noget i det. Han var nærmest helt flov.”

Max Mosley vil beslutte sig i juni måned om han ønsker at genopstille til en ny periode som FIA-præsident.