• Forside

USF1 officielt præsenteret

I går aftes offentliggjorde ledelsen af den nye, amerikanske Formel 1-team, USF1, sine ideer og visioner omkring teamets fremtid i motorsportens populæreste klasse. Vi var med til præsentationen, der foregik via videolink.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/2 2009 klokken 16:02

Fra og med 2010 vil vi igen opleve et rent, amerikansk Formel 1-team, og præsentationen foregik i Speed TV’s studier i USA. Seancen blev sendt som en videokonference med journalister i studiet.

Som vi tidligere har skrevet, er amerikaneren Ken Anderson, tidligere kendt som udvikler i Indycar, NASCAR og Formel 1. Hans partner er briten Peter Windsor, tidligere teamchef hos Williams og Ferrari.

Midt i en global finanskrise er et relevant spørgsmål økonomi, men begge bedyrede at økonomien er på plads, og at der er stærk finansiel back-up.

USF1 logo.

”Faktisk er den finansielle krise en hjælp for os,” mente Ken Anderson.

”FIA’s nye reglement skyldes delvist krisen og det vil netop gøre det billigere at etablere et F1-team,” sagde Peter Windsor. ”Og USA er et billigere sted at producere en F1-bil og i øvrigt foregår langt den største udvikling i Formel 1 alligevel i USA.”

”Krisen betyder ligeledes, at der lyttes til USF1. Samtidig er alting blevet billigere og som sagt har de dramatiske ændringer i reglementet også gjort det nemmere.”

Windsor havde allerede nævnt sine planer for Bernie Ecclestone i Brasilien i 2006, og Bernie gav ham sin fulde opbakning og gode råd og hjælp til investeringerne. USF1 har også modtaget meget hjælp fra både FOTA (sammenslutningen af F1-teams) og FIA. Begge betegnede derfor budgettet som realistisk.

Den fremtidige udvikling af bilen har Windsor og Anderson stor tiltro til. Således understregede de begge, at der udelukkende benyttes amerikanske leverandører og partnere. Der vil være 100-120 ansatte samt en del partnere.

Markedsføringen af det nye team vil være en del anderledes, end man normalt ser i Formel 1.

”Normalt er Formel 1 temmelig lukket for fans, men USF1 vil gøre det helt anderledes. Der vil være meget åbenhed omkring projektet, og fans og andre er meget velkomne i fabrikkens bygninger i Charlotte, North Carolina,” lovede Windsor.

”De må hellere end gerne komme og røre ved bilerne,” fortsatte han. ”Vi vil simpelthen sælge Formel 1 til vore fans.”

Hvilke kørere har USF1 i kikkerten? Det fik journalisterne ikke ud af de to stiftere, men vi fik måske en indikation, da racerlegenden og tidligere amerikansk Formel 1-verdensmester, Mario Andretti, blev interviewet pr. telefon.

"Jeg er vild med, at det nye team kommer," udtalte eks-mesteren.

Andretti forsøgte derefter, for åben mikrofon, at ”sælge” sit barnebarn, Marco Andretti, til Windsor og Anderson.

”Marco er en fantastisk kører med et stort potentiale. Han gør det virkelig godt,” messede Andretti på sin charmerende facon.

Men der blev ikke afgivet nogen løfter fra de to USF1-folk. Kun brede smil.

”Vi har flere amerikanske kørere i kikkerten, men det skal være nogle med en vis erfaring. Vi er interesserede i kørere med støv på kørerdragten. De skal være erfarne. Men der er intet besluttet endnu,” sagde Windsor.

”Vi lægger dog også vægt på, at de kan vokse med os, og den næste generation af kørere ser rigtig godt ud,” sluttede Windsor.

Herefter sluttede konferencen af med spørgsmål fra flere medier.

Se en del af interviewet og selve annonceringen af teamet her:



Spørgsmål fra journalister i salen, del 1:



Spørgsmål fra journalister i salen, del 2:



OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER