• Forside

FOM vs. FOTA, Bernie vs. Holdene

Bernie Ecclestone bliver af FOTA ‘Formula One Teams Association’ beskyldt for at tilbageholde nogle penge for Tv-indtægter, penge som holdene gerne vil have fat i. Der er trukket våben, men hvem der skyder med løst krudt må vi vente med at se.

Af: Joachim Dichmann (jd@bmf1.dk) d. 27/3 2009 klokken 10:03

Hvad vi ved er: at holdene har mødtes med Ecclestone og fremlagt deres problemstillinger, hvad vi ikke ved er om de rygter der er kommet frem efterfølgende har noget på sig.

Efter sigende har både Flavio Briatore og Ron Dennis, begge truet Formel 1 boss Bernie Ecclestone med ikke at sende deres biler til Melbourne i protest mod de manglende betalinger. En trussel der af Ecclestone fik følgende modsvar: ”Hvis de kommer herind og sætter mig en pistol for panden, så skal de være klar til at trykke på aftrækkeren. Og de skal være sikre på at der er kugler i, for hvis de misser, så skal de se sig for.”

FOTA, har udsendt en pressemeddelelse hvori de forklarer at holdene står sammen, og så sendt som i går udsendtes endnu én for at forklare at holdene på trods af diffuser sagen, stadig står sammen, om de synspunkter der blev fremlagt på mødet med Ecclestone, 18. Marts i år.

Ron Dennis på Fuji

CVC, de officielle kommercielle rettighedsholdere til Formel 1, skylder holdene penge for sæsonerne 2006, 2007 og 2008. Hvor mange penge det drejer sig om er der ingen der har afsløret, men når vi snakker Formel 1, kan man nok gå ud fra at det ikke er småpenge.

I dag, fredag har, FOM, Formula One Management, dvs. Bernie Ecclestone, udsendt en pressemeddelelse der afviser anklagerne fra FOTA, og blankt afviser at samarbejde med FOTA. Oh her begynder begreberne at blive indviklede.

Flavio Briatore


FOA, dem der besidder aktiemajoriteten i CVC, som har rettighederne til Formel 1, er dem der plejer at indgå concorde-aftalen med holdene, mangler endnu at alle holdene skriver under på aftalen, men de påstår at de ikke skylder nogen nogen penge. Yderligere ’plejer’ FOA at fohandle direkte med holdene, og foretrækker at dette fortsætter sådan, og derved handle uden om FOTA.

Med andre ord. FOTA mener at CVC skylder dem penge, CVC refererer til FOM som normalvis indgår concorde-aftaler med holdene, vil ikke samarbejde med FOTA. Goddag-mand-økseskaft.