• Forside

Brawn gjorde rent bord

Brawn GP lavede noget nær den ultimative debut i dag i Australien. Forreste række i kvalifiationen og første to pladser i Grand Prixet. Kun den hurtigste omgang manglede i dag for duoen, hvor den ene havde det ’nemt’, mens holdkammeraten måtte slås for sin placering.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/3 2009 klokken 17:03

Jenson Button tog i dag karrierens anden sejr. Det skete da han dominerede løbet i Australien og ikke overgav føringen til nogen anden på noget tidspunkt.

At løbet sluttede bag sikkerhedsbilen var Jenson ligeglad med. Det var sejren, der betød mere end noget andet.

Sebastian Vettel, Jenson Button og Rubens Barrichello jubler efter kvalifikationen

Rubens Barrichello kørte i dag et løb, hvor han allerede fra første sving måtte bruge sin kampvogn til at overleve løbet. En påkørsel af Mark Webber i det første sving beskadigede forvingen og flere andre kollisioner gjorde det ikke bedre.

Med få omgange tilbage lignede det en flot 4. plads, men så mistede Sebastian Vettel grip på de bløde dæk, og Robert Kubica på de hårdere Bridgestone forsøgte at overhale. Jeg vil ikke uddele skyld. Det har FIA’s officials allerede gjort, men plads 2 og 3 udgik begge.

Starten på det australske Grand Prix

Brawn Grand Prix’s 1-2 sejr er den første i historien for et nyt team siden Mercedes-Benz i 1954.

Jenson Button sagde efter løbet.

“Sikke en fantastisk dag! Det er som afslutningen på et eventyr i mit første løb i min karriere med Brawn GP. Det lignede måske en nem sejr, men det var ikke så nemt derude i dag, men vi fik bilen hjem og det var det vigtigste.”

”Denne sejr er til mig, min familie og mit hold. Det har været nogle traumatiske måneder og jeg vil gerne takke dem alle for at vise styrke og aldrig miste troen. Hvad der er endnu mere spændende er, at der er så meget at komme fra mig og fra holdet. Jeg kan slet ikke vente på Malaysia!”

Jenson og Rubens indtager podiet

Rubens Barrichello sagde efter hans omtumlede løb.

”Hvad kan man sige udover, at jeg havde en begivenhedsrig eftermiddag! Jeg kom igennem en masse følelser igennem løbet og jeg er ærlig talt lettet over at slutte toer.”

”Det var virkelig hårdt for mig i starten, da anti-stallmekanismen gik i gang, hvilket kostede nogle placeringer fra starten, og så blev jeg ramt hårdt bagi, da jeg kørte ind i det første sving, så jeg troede mit løb var overstået.”

“Heldigvis overlevede bilen og jeg var i stand til at kæmpe mig op på plads fire, og kunne drage fordel af uheldet mellem Vettel og Kubica. Det viser bare, at man aldrig skal give op! Tillykke til Jenson med hans fantastiske sejr og et tak fra hjertet til holdet for at give os så god en bil. Dette er starten på en spændende rejse.”

Rubens Barrichello i Brawn BGP 001

Ross Brawn var svært tilfreds efter den første sejr til hans team.

”Vi har arbejdet ekstremt hårdt for at opnå denne sejr i dag, og at se alt det hårde arbejde og dedikering udmunde i , at Jenson og Rubens kørte en 1-2 hjem til Brawn GP er en fantastisk belønning.”

En flot debut til holdet, der for kun halvanden måned siden ikke eksisterede. I næste uge venter Malaysia. En bane, der ikke ligner Albert Park, så det bliver en ny udfordring Brawn GP bliver stillet overfor.