• Forside

Mercedes overvejer fremtiden

Som en direkte følge af finanskrisen og de meget skuffende resultater fra McLaren, overvejer Mercedes nu deres involvering i Formel 1, på trods af Brawn GP også kører med Mercedes motorer.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/4 2009 klokken 10:04

Mercedes skal spare omkring en milliard om måneden, på den samlede drift, for at de fortsat kan vise sorte tal på bundlinjen og dermed undgå mere drastiske indgreb på et senere tidspunkt.

Disse penge skal findes bredt indenfor driften, hvilket har fået nogle af bestyrelsesmedlemmerne til at se i retning mod Formel 1, hvor investeringen er stor og de umiddelbare resultater små.

Hvis ikke det var for Brawn GP, ville sæsonstarten være at betragte som en katastrofe, men selvom det lille engelske hold har succes, er det ikke til særlig stor nytte for Mercedes, hvor kun McLaren bærer Mercedes navnet som en del af holdnavnet og den tyske bilproducents farver.

Afgående McLaren teamchef Ron Dennis og Mercedes motorsportschef Norbert Haug med den smukke men langsomme McLaren

Onsdag den 8. april, er der bestyrelsesmøde hos Mercedes, et møde hvor det forventes McLaren sagen vil blive bragt på banen. Ikke kun de dårlige resultater, men også sagen om de løgne, der kom fra holdet i forbindelse med Australiens Formel 1 Grand Prix. Noget de stive tyskere ikke ser på med venlige øjne.

Om McLaren er en del af agendaen for mødet, satser vi på at der bliver meldt meget mere ud om, kort efter mødet. Hvis de er, følger vi selvfølgelig op på det.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.