• Forside

Novo Nordisk går ind i motorsporten

Lego har haft gjort det. Jyske Bank gjorde det med Tom K. Nu gør Novo Nordisk det samme. Går ind i motorsporten og bliver sponsor. Det er dog ikke i Formel 1, men i den amerikanske Indy Lights-serie Novo bliver promoveret.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 16/4 2009 klokken 11:04

Det er amerikaneren Charlie Kimball, som Novo Nordisk går ind og bliver partner for, og det giver mening. Charlie Kimball lider af Type 1 diabetes, og bruger i forvejen produktet Levemir, som Novo Nordisk står bag.

Charlie Kimball fik for halvandet år siden konstateret sukkersyge, men det har ikke sat en stopper for Charlie Kimballs motorsportskarriere. Nærmere tværtimod. I det første løb efter sukkersygen blev opdaget kørte Charlie sig til en podieplads i et F3 Euro Series-løb i 2007.

Charlie Kimball har fået Novo Nordisk som personlig sponsor

Selv siger Charlie Kimball

”Da jeg blev diagnosticeret med Type 1 diabetes for kun halvandet år siden vidste jeg, at jeg ikke ville tillade, at det kom i vejen for min drøm om at blive racerkører.”

”Mit mål er at vinde Firestone Indy Lights-titlen. Med kombinationen af insulin og hjælpemidler, som Levemir FlexPen, har jeg lært at min daglige diabetes- og glukosekontrol kan nemt og succesfuldt integreres i mit travle liv på og udenfor banen.”

Charlie Kimball er på ingen made det mest kendte navn i Europa. Følger man dog lidt med i andet end Formel 1, så vil man have set navnet på blandt andet F3 Euro Series og A1 Grand Prix-deltagerlisterne.