• Forside

Adrian Sutil sat 3 pladser tilbage

Adrian Sutil spærrede i slutningen af Q1 for Mark Webber, der fik ødelagt sin sidste flyvende omgang. Det er af Bahrains arrangører endt med tre pladsers degradering. Sutil starter derfor fra plads 19 lige efter Mark Webber.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 26/4 2009 klokken 04:04

Det er sjældent at opleve en weekend uden nogen form for strafhandling forårsaget af en kører eller et team. Heller ikke i Bahrain slipper vi for straf. Adrian Sutil er blevet rykket tre pladser tilbage for at have ødelagt Mark Webbers flyvende omgang.

En episode som skyldes en misforståelse af situationen fra Adrian Sutil, hvilket han indrømmede overfor BBC’s pitreporter under kvaifikationen, og som han personligt gik ind og undskyldte overfor Red Bull og specielt Mark Webber.

”Jeg prøvede at blive i en position, hvor jeg kunne få en ren start på min omgang. Det var en misforståelse, og jeg undskyldte til Mark efter sessionen.”

Adrian Sutil

Mark Webber var skuffet efter at være røget ud af Q1. En overraskelse på højde med Felipe Massa, da han ikke gik videre fra Q1 i et tidligere løb. Han ville dog ikke selv gøre noget sagde han til BBC kort efter elimineringen, men det ville arrangørerne.

Mark Webber sagde dog efter kvalifikationen.

”Holdet (Force India) gjorte et dårligt stykke arbejde for ham fordi jeg havde nærmet mig i 40 sekunder. Han blev misledt af sit team.”

Igår så vi, hvad der kan ske når man kører efter en tid sidst i sessionen. Nogen gange går det godt, og man kan køre en god omgang, andre gange støder man på trafik, og det hele kikser.

Igår kiksede det for Mark Webber, men det er risikoen ved et sent forsøg, der i dette tilfælde blev ødelagt på grund af en misforståelse af Adrian Sutil.