• Forside

Bahrains Grand Prix Kvalifikationen. LIVE

Så er det tid til at indtage ørkenstaten Bahrain, hvor vi helt sikkert ikke skal køres i regnvejr, men hvor udfordringen ligger i sandet på banen. Toyota sikre sig den første pole, med Jarno Trulli i førersædet foran Timo Glock.

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/4 2009 klokken 13:04

Som det ofte er, er der ikke mange der viser at de har travlt med at vise hvad de kan i Q1, men vi så jo også i Kina, at den der tager pole, ikke behøver kører mange omgange, da Red Bulls fantastiske pilot, Sebastian Vettel sikrede sig pole, med meget få omgange.

Noget tyder på, at Brawn GP ikke er suveræne længere, men Jenson Button har fået blod på tanden efter sejrene i de to første løb og vil kæmpe hårdere, end vi har været vant til.

Første mand der sætter en tid, er Force Indian piloten Giancarlo Fisichella, der har behov for at vise, at han stadig er hurtig og ikke mindst hurtigere end Sutil i den anden Force India, noget han ikke har været i et stykke tid efterhånden.
Første tid er ikke imponerende 1.35.931

Efterhånden som tiderne tikker ind, rykker Fisis tid ned og efter de første 13 har sat tid, er italieneren ikke overraskende langsomst. Kimi Räikkönen er overraskende hurtigst, med en tid nede på 1.33.648.
Kort efter overtager Felipe Massa den midlertidige pole i den anden Ferrari, højst overraskende.

Det er dog ikke kun Ferrari der overrasker positivt, også McLaren er med fremme og Lewis Hamilton sætter sig nu på hurtigste tid.
Noget af en overraskende udvikling.

Med 5 minutter tilbage af Q1, er det Bourdais, Webber, Kovalainen, Glock og Fisichella, der ligger til at ryge ud, en stilling vi næppe skal forvente vil holde!

Som forventet blev der lavet en del om på rød liste, som efter Q1 endte med at se sådan ud:
Placering Hold Pilot
16 Force India Sutil
17 Toro Rosso Buemi
18 Force India Fisichella
19 Red Bull Webber
20 Toro Rosso Bourdais


Så er vi gået I gang med Q2.
Webber er overraskende ikke med videre, især set i lyset af, at Vettel i den anden Red Bull, var hurtigste mand under den første del af kvalifikationen. Dog er der en del der tyder på, at Webbers ringe tid, hang sammen med en ikke synderlig samarbejdsvillig Sutil, men hvad det ender med at betyde, er svært at vide.

Indtil nu, er det Kimi Räikkönen i Ferrari der er hurtigst, men Lewis Hamilton vil med frem, men selvom han starter hurtigst, så ender han omkring et halvt sekund efter finnen.

Sebastian Vettel viser, at han er en ung mand vi skal holde øje med og sætter alle på plads, med den første tid under 1.32.5.

Med 5 minutter tilbage af Q2, ligger Hamilton, Massa, Kubica, Heidfeld og Piquet til at ryge ud.

Noget tyder på, at det er svært at sætte rigtigt hurtige tider, men mon ikke vi skal forvente at Massa og Hamilton vil forsøge at komme med videre?

Ude efter Q2 er:
Placering Hold Pilot
11 McLaren Kovalainen
12 Williams Nakajima
13 BMW Sauber Kubica
14 BMW Sauber Heidfeld
15 Renault Piquet


Så er vi gået i gang med den afgørende del af kvalifikationen. Ferrari har begge deres biler med, mens McLaren kun fik Lewis Hamilton med til videre til der hvor det for alvor bliver sjovt.
Sebastian Vettel i Red Bull sluttede på toppen af anden kvalifikation, kan han holde den placering? Det bliver spændende.

Første mand til at sætte en tid i Q3, er Toyota piloten Timo Glock, men det ligner en tid, som vi skal forvente os mere af, dog er han markant hurtigere end Nico Rosbergs første tid, sat lige efter.

Vettel starter også stille og roligt, med en første tid der kun placerer ham som nummer 4. Mens Trulli overtager P1.

Med 3 minutter tilbage, er det Trulli der er på pole, med Glock og Button på de efterfølgende placeringer.

Trulli holder pole og Glock fuldender succes for Toyota ved at sikre sig P2.



Top 3 blev som følger:
Placering Hold Pilot
1 Toyota Trulli
2 Toyota Glock
3 Red Bull Vettel

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER