• Forside

Otte teams kæmper om en Formel 1-plads

Op imod otte hold kæmper om de tre ledige pladser, der er at finde i Formel 1 i 2010. US GPE er dog det eneste hold, der aktivt har tilmeldt sig mesterskabet, mens flere andre hold har ytret ønske om at deltage.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 3/5 2009 klokken 12:05

Der burde blive fyldt op på Formel 1-gridden til næste år, når op imod otte nye hold bejler til tre ledige pladser.

US GPE burde være sikret den ene plads, om end de ikke er bekræftet af FIA endnu. Det bliver de først i juni måned, når FIA offentliggør listen over de teams, der stiller op til 2010-mesterskabet.

Det er dog noget af et udvælgelsesarbejde FIA skal lave. Favoritter er i første omgang US GPE, David Richards i form af Aston-Martin eller Prodrive og Lola, som efter 13 år vil tilbage i F1.

iSport er et af de hold, der overvejer at skifte til Formel 1

Der er dog flere GP2-teams, som også har ytret ønske om at avancere til de store drenge. iSport er et af de hold, som har snakket om at avancere.

Det samme har Campos-teamet som for et år siden blev omtalt som en potentiel køber af Super Aguri, da holdet stoppede efter det spanske Grand Prix.

Christian Bakkeruds tidligere GP2 team David Price Racing nævnes også som interesseret. David Price har solgt den sidste del af sit team til Andre Herck. Andre Herck er måske ikke så kendt i Danmark, men hans søn Michael Herck har kørt for DPR i 2008.

Michael Herck i DPR GP2 raceren

David Price vil ikke udelukke, at han kunne finde på at kigge seriøst på et Formel 1-budget, måske i samarbejde med engelske Carlin Motorsport. De to hold bejlede til hinanden op til GP2-sæsonstarten i 2007.

Der er også A1GP-chefen Tony Teixeira, der tidligere har udtalt, at han var interesseret i at etablere et Formel 1-hold. Det skulle så være den ultimative belønning til den kører, der vinder A1GP-mesterskabet.

Den sydafrikanske milliardær Tony Teixeira overvejer at etablere et F1-team, hvor vinderen af A1GP-serien skal køre.

Endelig er der det spanske hold Epsilon Euskadi, som bl.a. deltaget i World Series by Renault og i sportsvognsracing samt Le Mans, interesserede.

EEs hold er lettere interessant, da det menes, at US GPE vil leje sig ind i deres lokaler i Spanien. To forskellige F1-hold under samme tag? Jeg tror ikke på det.

De otte hold er på listeform.

  • US Grand Prix Engineering

  • Lola

  • Prodrive/Aston-Martin ved David Richards

  • Campos Racing ved Adrian Campos/Alejandro Agag

  • iSport

  • David Price Racing

  • Epsilon Euskadi

  • Team A1 ved Tony Teixeira


  • For at hjælpe holdene lidt på vej har der (som rygter forstås) været snakket om et økonomisk tilskud til det første år, en håndfuld flybilletter og anden hjælp. Dette er dog ikke bekræftet nogen steder.