• Forside

Ecclestone tillader ikke at Ferrari forlader F1

Det kommende budgetloft har skabt krig på kniven imellem FIAs magtfulde præsident, Max Mosley, og Ferraris ditto, Luca di Montezemolo. Men Bernie Ecclestone tillader ikke, at krigen får Ferrari til at forlade F1.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/5 2009 klokken 21:05

Bernie Ecclestone træder nu ind i den tiltagende strid mellem FIA-præsidenten Max Mosley og Ferraris ditto, Luca di Montezemolo, og lover højtideligt, at han ikke tillader at krigen ender i et Ferrari-exit fra Formel 1.

I sidste uge udtalte di Montezemolo, at det kommende budgetloft i Formel 1 i sidste ende kan ende med, at Ferrari trækker sig fra Formel 1. Hertil udtalte Mosley køligt, at F1 sagtens kan klare sig uden den stejlende hingst.

I en artikel i den britiske avis ‘Times’ spekuleres der i, at Mosley i virkeligheden ønsker at “ødelægge Montezemolo”, men Formel 1-bossen, 78-årige Bernie Ecclestone, fastholder, at det kommer til at ske.

Bernie Ecclestone (th) i samtale med Luca di Montezemolo (tv) hos Ferrari under fabrikkens Wroom-arrangement i vinter.

“Det vil jeg simpelthen ikke tillade,” siger han til avisen.

“Problemet med Max er, at han ikke er lige så dygtig som tidligere til at pakke tingene pænt ind med bånd og sløjfe. Han pakker det i stedet for ind i en gammel papæske med snor omkring.”

F1-bossen mener, at di Montezemolo har samme problem.

“Problemet med Luca er, at man aldrig skal lade Max være i en situation, hvor han kan starte en debat eller diskussion. Han er rimeligvis klogere, og du kan ikke vinde,” mener Ecclestone.

Bernie trives tilsyneladende i mæglerrollen, efter at FIA i sidste uge indførte et såkaldt frivilligt budgetloft på 40 mio. pund (335 mio. dkr) i Formel 1.

“Det ser ud som om loftet er til alles fordel, også Ferraris. Hvis bare vi kan få dem til at acceptere, og det tror jeg, at vi kan,” fortsatte Ecclestone til avisen.

“Men der er bekymring over budgetloftets størrelse for nogle af teamene, og også for systemet med de to niveauer. Så det er sandsynligvis ikke voldsomme ting, der skal sorteres fra,” tilføjede han.

‘Times’ spekulerer i, at et resultat af forhandlingerne kunne blive, at loftet øges til 60 mio. pund (ca. 447 mio. dkr) og derefter gradvis reduceres til 40 mio indtil 2012.

Følg linkene herunder og læs om det kommende regulativ.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER