• Forside

Button tæt på topkontrakt

From zero to hero! Historien om Jenson Button og Rubens Barrichello som arbejdsløse og færdige i Formel 1 til den hotteste kørerduo i år, har vi hørt flere gange. Button tog en lønnedgang for at sikre flere penge til teamets overlevelse. Nu venter en topkontrakt på Button.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/6 2009 klokken 10:06

Jenson Button valgte at gå ned i løn for at hjælpe Brawn GP med at komme til start i år.

Nu tyder meget på, at briten snart modtager en kanonkontrakt fra Brawn Grand Prix. Ikke så meget for at holde på englænderen, men for at sikre, at han ikke bliver fristet af store pengetilbud fra et hold som f.eks. McLaren.

Jenson Button er under kontrakt med Brawn Grand Prix til 2011, men der findes flere exit-klausuler i britens kontrakt. Det er en sådan, der kan friste, hvis det rette tilbud kommer fra et andet team.

Hvem ved, om man måske kunne få Jenson Buttons navn at høre i samme sætning som Ferrari?

Teamchef Nick Fry og Jenson Button krammer efter Monaco sejren.

Teamchef Nick Fry siger til Autosport, at han vil påbegynde kontraktforhandlinger med Jenson Button senere på året.

”Han tog frivilligt en større lønnedgang, men han har også en kontrakt for de kommende år, og dem vil vi diskutere på et senere tidspunkt i år for at sikre, at han bliver belønnet retfærdigt.”

”Men i øjeblikket er det ikke noget vi diskuterer.”

”Disse kontrakter er meget komplicerede, men det er ikke noget, der bekymrer os i øjeblikket. Han har gjort et stort arbejde, og senere på året vil han vinde flere løb, og vi vil tage en diskussion.”

Brawn Grand Prix og Terminator

Brawn Grand Prix er sikret finansielt i år, siger Nick Fry. Det er først til næste år, det bliver interessant.

”Der er ingen problemer med økonomien i år. Selv om vi ikke fik en penny i sponsorater, så ville vi være i stand til at gøre det, vi ønskede at gøre. Vi bruger vores penge klogt.”

”Det betyder, at vi bruger pengene på bilens performance, og for eksempel flyver hele teamet, inklusiv Ross og jeg med Easyjet.”