• Forside

Alex Wurz teamchef i F1?

Den tårnhøje østriger, Alexander Wurz, der kørte sit sidste Formel 1-løb i Kina 2007 kan være på vej tilbage til Formel 1. Det bliver dog ikke som kører, men som teamchef for et nyt Formel 1-hold, der efter sigende skulle have sendt en ansøgning om optagelse til 2010-sæsonen.

Alex Wurz på podiet for første gang i karrieren. Canada 2007 . Copyright Williams F1

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 1/6 2009 klokken 09:06

Ifølge det anerkendte motorsportssite Autosport skulle Alexander Wurz, der i næste uge deltager i Le Mans for Peugeot, være på vej tilbage til Formel 1 i en rolle som teamchef for et nyt Formel 1-hold. Holdet kommer til at hedde Superfund.

Det er den østrigske forretningsmand, Christian Baha, der står bag det nye hold. Christian Baha er manden bag investeringsfirmaet Superfund, der som sagt også bliver navnet på det nye hold.

Peugeots nye 908 og kørermandskab

Superfund-navnet har du måske hørt før, da det tidligere har været involveret i motorsport, bl.a. i et forsøg på at starte en ny løbsserie med de gamle Premier 1-Reynard chassiser.

Team Superfund bliver endnu et hold, der vil køre med Cosworth-motorer. Endnu er der stadig mange ubesvarede spørgsmål omkring teamplacering, chassiskonstruktør m.m.

Det skyldes, at der stadig snakkes om, at de nuværende Formel 1-hold, som en del af budgetkompromis skal være behjælpelig med teknisk know-how i 2010.

Alexander Wurz

Autosport skriver, at Alexander Wurz vil foretrække, at man planlægger det midlertidige hovedkontor i England, hvor man kan finde konstruktører m.m. Det kun indtil man får opbygget eget hovedkvarter, sandsynligvis i Østrig.

Man kan godt sige, at Wurz er engelsk-opdraget indenfor Formel 1. Han startede i 1997 for at køre for Benetton, siden blev han testkører for McLaren og sluttede med test/løbsrollen hos Williams, samt et år som testkører for Honda.

Uanset hvilke hold der bliver godkendt til 2010-mesterskabet, så er tiden til design af 2010-bilen knap.

Superfund har snakket med flere nøglepersoner, men uden en bekræftelse på deltagelse i 2010 investerer man ikke trecifrede millionbeløb i bygninger og ansættelse af mekanikere m.m.

12. juni vil FIA offentliggøre deltagerlisten til 2010-mesterskabet.