• Forside

Mosley spiller med musklerne

Da de resterende ni Formel 1-teams sidste fredag afleverede deres ansøgninger til FIA om deltagelse i 2010-mesterskabet, fulgte der et sæt betingelser med. Hvis de ikke blev opfyldt, ville ansøgninger opfattes som gyldige. Nu spiller Max Mosley med musklerne.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/6 2009 klokken 16:06

Om det er mængden af nye ansøgninger fra hold, som har interesse i at deltage i Formel 1, eller om det er et spørgsmål om hovmod skal være usagt, men for et par dage siden lød det som om, at der var ved at være fred i Formel 1.

Imidlertid skriver det schweiziske motorsportsmagasin ’Motorsport Aktuell’ nu, at Max Mosley under sidste weekends F2-løb i Valencia skulle have udtalt i et interview, at holdene ’kunne rende ham (frit oversat)’.

”Jeg siger: Hvis I ønsker at formulere jeres egne regler, så kan I organisere jeres eget mesterskab – så længe reglerne lever op til sikkerhedskravene.”

Jonathan Palmer og Max Mosley

”Men vi har Formel 1-verdensmesterskabet, og vi skriver reglerne til det. Det har vi gjort i 60 år og det vil vi fortsætte med at gøre i fremtiden.”

”Nu har vi en hårdknude og vi får at se, hvem der giver sig.”

Dermed skulle budgetloftet på £40 mio. være gældende for 2010, og ikke først i 2011, som kompromiset ellers skulle have lydt på.

Der er ingen vindere i denne krise, kun tabere, og de største sportens fans, der følger serien. Hvor meget de har tabt får vi første indikation af fredag den 12. juni, hvor FIA efter planen offentliggør de 13 teams, der stiller op i 2010.

RELATEREDE NYHEDER