• Forside

Villeneuve savner ’had’ i Formel 1

Jacques Villeneuve har ikke kørt Formel 1 siden Tysklands Grand Prix 2006, men siden da er ’hadet’ stort set forsvundet i Formel 1. Vilde ’Ville’ vil have rivalisering, egoisme og kamp tilbage til Formel 1. Som vi kender fra Prost/Senna og Mansell/Piquet-æraen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 4/6 2009 klokken 19:06

Tænk tilbage på de sidste mange år i Formel 1, og hvad er det du husker? Scott Speed og Vitantonio Liuzzi? Eller Michael Schumacher og Fernando Alonso? Fernando Alonso og Lewis Hamilton? Michael Schumacher og Kimi Raïkkönen, Schumi og Montoya m.m.

Sandsynligheden for at du ikke tænker på Scott Speed og Vitantonio Liuzzi er stor. Det er de store dramaer vi husker. Selv om ingen af de nævnte kørere direkte hader hinanden, så var der en rivalisering, som både udspillede sig på og udenfor banen.

Den famøse hændelse, hvor Michael Schumacher vædrer Jacques Villeneuve´s Williams. Jerez, Spanien 1997

Måske kan du huske Juan Pablo Montoyas kommentar til Michael Schumacher, da Schumi pressede Monty ud på græsset ved et tidligere løb på Imola. Vi skal have krigerne tilbage i Formel 1 siger Jacques Villeneuve.

Jacques Villeneuve siger i et interview til tyske ’Sport Bild’.

”Problemet med Formel 1 er, at der ikke er nogen krigere tilbage. Alonso er en, men hvem er der ellers?”

Jacques Villeneuve i sin BMW Sauber

”Idag er der ingen, der siger noget uden at en pr-ansvarlig har tilladt dette. Der er ikke længere nogle kampe.”

“Jeg indså det sidste år, da Massa kæmpede om titlen med Hamilton. Man fik overhovedet ikke fornemmelsen af, at disse kørere ønskede at vinde titlen så meget, at de kunne hade hinanden. Det var anderledes med mig, Michael Schumacher og Eddie Irvine.”

Vettel er en kører, der kører sin chance og glemmer pr-manden.

En kører som Sebastian Vettel har lidt vildskab i sig, siger Villeneuve.

“Jeg kender ham ikke personligt, men jeg kan lide, hvad jeg ser fordi han er er anderledes. Han giver forfriskende svar under interviews, han er hurtig og han virker meget koncentreret.”

“Jeg mener, at man skal tro over for sig selv i alt, hvad man gør. Jeg er ikke sikker på, at det er sådan for kørere i dag.”

Sebastian Vettel lægger røgslør over Oschersleben

”Jeg kan huske i 1992, da jeg kørte F3 i Japan, at jeg fik et tilbud om at komme til IndyCar, men de bad mig ændre farverne på mit hjelmdesign af hensyn til deres sponsor. Jeg sagde ’Glem det, jeg bliver her’.”

”Folk rystede på hovedet af mig, men jeg var lige glad. To år senere kørte jeg IndyCar, med min egen hjelm.”

Man må give Villeneuve ret. Teamcheferne og FIA Præsident Max Mosley har overtaget rollen som kombattanter. Man savner en kører, der egoistisk kører sin egen chance. Forestil dig ramaskriget, hvis Kimi Räikkönen ikke havde overladt andenpladsen i Kina til Felipe Massa sidste år!