• Forside

Tyrkiets GP: Warm Up

Istanbul Park, en bane som vækker de dejligste minder hos Felipe Massa, der altid har klaret sig godt her, og elsker banens åbne sving. Denne gang havde han også håbet på meget, men Brawn GP og Red Bull ville det anderledes.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 6/6 2009 klokken 22:06

Op til dette Grand Prix havde BMW-Sauber foretaget en række ændringer, noget som også har givet kvalifikationer midt i feltet i modsætning til de bundplaceringer vi har set indtil videre i år.

Ferraris F60 er også blevet forbedret, og de satsede også meget på at ikke mindst Felipe Massa kan lave årets gennembrud for det hæderskronede team, men kvalifikationen overbeviser ikke.

Felipe Massa

McLaren har foretaget lidt småændringer på MP4-24, og kigger vi på træningeren gik det jo også udmærket både for dem og for Ferrari. Kvalifikationer på P14 og P16 viser, at McLarens bil helst skal forbigås i tavshed.

Brawn GP og Red Bull startede træningerne med masser af problemer og dårlige resultater, men igen viste de at det er mellem disse to hold at det primære slag skal stå.

Vettels sidste omgang i kvalifikationen lignede mest motoriseret poesi. Han åd sving og langside med en appetit og en balance som er helt utrolig og får det til at se let ud på en måde som kun Michael Schumacher hidtil har kunnet gøre det.

Trulli og Toyota

Toyota har over de sidste løb været lidt af et yoyo-hold, som den ene gang kvalificerer i top, næste gang i bund, og nu er de fremme igen. Bliver det til jomfrusejren, som de tørster så meget efter? Tjah, de håber jo nok stadig.

Selv om det er fristende at begynde at tale om Renault, vil jeg for Nelson Piquet's skyld lade være og blot konstatere, at det for dem var 'business as usual'.

Hvordan går det så i løbet? Svært at sige, men der er ingen tvivl om at både Button og Vettel vil gøre deres for at tage sejren, og mon ikke Massa allerede nu sidder og træner aftrækkerfingeren til KERS-knappen?

Godt løb.