• Forside

Ferrari bruger Toro Rosso som testteam

Toro Rosso har været langt fra sidste års gode præstationer i år. En af årsagerne er ikke, at den ene kører ikke hedder Vettel til efternavn, men at Ferrari bruger Toro Rosso til motortestning om fredagen.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 10/6 2009 klokken 17:06

Ifølge det tyske magasin ’Auto Motor und Sport’ kører Scuderia Toro Rosso rundt med Ferraris brugte motorer under de frie fredagstræninger.

Det forklarer lidt af grunden til de manglende Toro Rosso-resultater om fredagen, og hvorfor teamet ikke gør det bedre om lørdagen.

Det skyldes at de Ferrari-motorer som Toro Rosso kører med er over deres normale levetid, og derfor kan opsætningen fundet fredag kun delvist bruges om lørdagen. Det var specielt slemt i Tyrkiet, hvor de to Seb’er kørte rundt med seks fredage gamle motorer.

Sebastien Buemi testkører under de frie træninger fredag Ferraris aflagte motorer.

De godt brugte motorer skulle betyde en reduktion i tophastigheden på 15 km/t i forhold til de friske motorer, og det giver behov for en anden opsætning.

Toro Rosso-teamchef Franz Tost bekræfter de brugte Ferrari motorer.

“Efter 1400 kilometre reduceres kræfterne væsentligt.”

Udover at køre om fredagen med Ferraris aflagte motorer, så venter holdet stadig på at få monteret den ventede dobbeltdiffuser.