• Forside

Nyt FOTA-møde afviklet idag

De otte FOTA-teams mødtes igen i dag i London. Det skete i et nyt forsøg på at finde et kompromis mellem FIA med Max Mosley i spidsen og de otte teams, som ikke vil føje sig FIA. Umiddelbart endte mødet resultatløst, men tre teams nævnes som værende sikre på en gridplads i 2010.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 11/6 2009 klokken 22:06

På trods af et resultatløst møde i London i dag siger rygterne, at Ferrari og de to Red Bull-teams vil blive bekræftet som deltagere i 2010. Hverken Stefano Domenicali fra Ferrari eller Christian Horner vil dog bekræfte dette.

Stefano Domenicali melder i en pressemeddelelse onsdag ud, at selv om FIA skulle prekvalificere Ferrari til gridden i 2010, så vil Ferrari ikke acceptere dette.

”Ferraris position har ikke ændret sig. Den 29. maj har vi indsendt en samlet tilmelding med de andre teams, der udgør FOTA. Sammen med tilmeldingen afleverede vi en liste over krav, der i blandt en væsentlig reduktion i omkostningerne.”

Kimi Raïkkönen

”Vi vil gøre, hvad vi kan for at finde en løsning, der er acceptabelt for begge parter. Hvis dette ikke er muligt, så kan FIA ikke inkludere Ferrari i listen over teams i 2010 FIA Formel 1-verdensmesterskabet.”

Red Bulls Christian Horner afviser al snak om, at nogle af de to Red Bull- teams vil stille til start i 2010 medmindre de resterende FOTA-teams også er en del af listen.

Hverken Renault eller Red Bull vil være at finde på gridden i 2010, hvis alle FOTA teams ikke bliver offentliggjort i morgen.

Ifølge den franske tv-station AFP France, skulle den øverste chef hos Renault, Carlos Ghosn, have sendt et brev til Renault-holdets eksterne leverandører om muligheden for, at samarbejdet stopper snarest.

Forhåbentlig bliver vi klogere i morgen. Efter sigende er Max Mosley taget til London for at mødes med de otte FOTA-teams i et sidste forsøg på at finde et kompromis.