• Forside

Ferrari kører ikke hvis forbehold ignoreres

Ferrari gør det klart, at der ikke kommer nogen røde biler til start i 2010, hvis FIA ignorerer teamets forbehold til ansøgningen om næste års F1-mesterskab.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/6 2009 klokken 14:06

Vi kommer ikke til at se nogen røde biler med stejlende hingste i 2010, hvis FIA ignorerer de forbehold, som Ferrari har vedhæftet deres ansøgning om deltagelse i 2010-kalenderen.

Som det fremgår andetsteds på BMF1, er Ferrari officielt på listen over teams i 2010, og det er de, fordi FIA er af den opfattelse, at det italienske team har forpligtet sig som en del af den aftale, der blev indgået med FIA for adskillige år siden.

Ferrari, derimod, er af en helt anden opfattelse.

Ferrari stiller ikke til start i 2010, hvis forbeholdene ignoreres. Ferraripræsident Luca di Montezemolo (m).

Maranello-fabrikken henholder sig til, at de betingelser der var i den gamle aftale nu er blevet brudt af FIA som følge af stridens kerne: det kommende budgetloft, som Ferrari er dybt uenige i. Derfor kan Ferrari ikke, juridisk, tvinges til at køre.

I en udtalelse fra Maranello, offentliggjort fredag morgen, hedder det:

”Ferrari indgav d. 29. maj 2009 en tilmelding til FIA Formula One World Championship hvortil der var vedhæftet visse forbehold. Indtil i dag er disse forbehold ikke blevet imødekommet.”

”Ikke desto mindre, og på trods af Ferraris tidligere skrevne notits til FIA om ikke at gøre det, har FIA alligevel inkluderet Ferrari som en betingelsesløs deltager i næste års Formel 1-mesterskab.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER