• Forside

Bilfabrikker klar til konkurrende løbsserie

Sagen om det kommende budgetloft spidser i den grad til. Nu melder de europæiske bilfabrikker, at de er klar til at trække sine 8 medlemmer af FOTA ud af Formel 1. Samtidig lover de, at kampen mod FIA fortsætter - eventuelt i en ny løbsserie.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 14/6 2009 klokken 00:06

Nu melder en ny og væsentlig spiller sig på banen i kampen mellem FIA (det internationale motorsportforbund) og FOTA (sammenslutningen af fabriksteams i Formel 1), og det kan få temmelig stor betydning for udfaldet af konflikten.

Den nye spiller er ACEA, sammenslutningen af europæiske bilfabrikker (European Automobile Manufacturer's Association).

I fredags offentliggjorde FIA listen over teams, som angiveligt skal deltage i Formel 1 i 2010. Af de otte FOTA-medlemmer på listen er Toyota, McLaren, BMW Sauber og Brawn GP, der alle har vedhæftet forbehold til deres tilmeldinger.

Renault.

Dertil kommer Ferrari, Red Bull og Toro Rosso, men de har omgående gjort opmærksom på, at de ikke ønsker at lege med, hvis deres forbehold til tilmeldingerne ikke bliver imødekommet.

Når de tre sidstnævnte så hårdnakket nægter at danse med FIA, skyldes det, at FIA mener, at disse teams i forvejen er bundet af tidligere indgåede kontrakter. Dette afvises kategorisk af Ferrari, der hævder, at FIA har fjernet selve grundlaget for kontrakten med det nye budgetloft.

ACEA skiver i en pressemeddelese, at de lægger deres fulde vægt bag støtten til rebelteamene i FOTA.

McLaren Mercedes.

“I dag har medlemmerne af European Automobile Manufacturer's Association diskutteret den nuværende situation i Formel 1 og har konkluderet, at det nuværende ledelsesystem ikke kan fortsætte,” begynder ACEAs pressemeddelelse.

“ACEA er kommet til den konklusion, at FIA har brug for et moderniseret og transparent system og processer, inklusiv en revision af dets konstitution, for at sikre at medlemmernes stemmer, de verdensomspændende motorsportskonkurrenter og motorkørere, bliver hørt.”

Ferrari.

“ACEAs medlemmer støtter sine medlemmers bestræbelser for at etablere en stabil ledelse med klare og gennemsigtige regler, som kan være brugbare for alle konkurrenter for derved at spare på omkostningerne, inklusiv et fornuftigt tilskud til Formel 1-teamene, for at opnå en vedblivende, attraktiv sport for et verdensomspændende publikum.”

Såfremt at en løsning med FIA løber ud i sandet, er ACEA klar til at støtte rebel-teamene i bestræbelser for at etablere en konkurrende løbsserie til det nuværende Formel 1.

Red Bull.

“Hvis disse krav ikke kan tilfredsstilles er BMW, Ferrari, Mercedes, Renault og Toyota, sammen med de andre teams, besluttede på at finde alternative veje til at udøve deres sport, og det på en måde, der giver klarhed, både hvad angår regler og administration såvel som en fair fordeling af overskud til de konkurrerende teams,” slutter meddelelsen fra ACEA.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER