• Forside

FIA tæt på at bekræfte Super Aguri F1

Bilmagasinet Logo . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 4/1 2006 klokken 14:01

Ifølge rapporter bekræftes det nu, at FIA om få dage vil offentliggøre Super Aguri F1 som det 11. team på gridden.


Det britiske dagblad Guardian skriver tirsdag, at FIA allerede er klar til at give det Honda-støttede Super Aguri F1 grønt lys i denne uge.


Super Aguri F1 er udviklet af den tidligere F1-kører Aguri Suzuki og teamet bygger på resterne af det i Leafield hjemmehørende og nu hedengangne Arrows team.


Aguris ”nye” bil vil i første omgang være baseret på Arrows gamle 2002-model, A23, men det menes at en egen udviklet model vil blive præsenteret på Imola d. 23. april eller på Nürburgring d. 7. maj i år.


Chaufførlisten er ikke offentliggjort endnu, men det er overvejende sandsynligt, at Takuma Sato er selvskreven til rollen som førstekører. Det er der sikkert ikke mange, ud over japanerne, som er glade for. For tilskuerne bliver underholdningsværdien til gengæld høj.


Som kollega til Sato nævnes flere, bl.a. japanerne Sakon Yamamoto, Yuri Ide, Satoshi Motoyama og senest også briten Anthony Davidson.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.