• Forside

FOTA starter arbejdet med ny serie

I næste uge starter FOTA (Formula One Teams' Association) forberedelserne til den kommende, nye løbsserie og dermed konkurrent til det nuværende FIA-styrede Formel 1. Ironisk nok kan FIA blive seriens ledende organ.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/6 2009 klokken 22:06

I et interview med Autosport gør Ross Brawn, teamschef hos Brawn GP, det klart, at der nu styres imod en egentlig opstart i 2010 af FOTAs (Formula One Teams' Association) konkurrerende løbsserie til Formel 1.

Det har ellers forlydt, at der arbejdes i kulisserne for at redde trådene ud, så et kompromis imellem FOTA (se logo) og motorsportens ledende organ, FIA, kan nås, men det standser ikke det rullende tog.

Brawn mener ikke, at et nyt kompromis vil resultere i at konstruktørerne slutter op omkring det nuværende Formel 1.

Ross Brawn (th), der her ses i samtale med Rubens Barrichello, virker kompromisløs overfor FIA.

“Nej, det vil ikke ske. Jeg mener, at beslutningen er blevet truffet af FOTA. FOTA må fra nu af presse på med sine ideer og planer. Vi kan ikke vente til januar med at se, hvilken vej det vil gå.”

“For hver dag der går, for hver uge der går, vil mulighederne for en genforening blive reduceret.”

Selvom det forlyder, at både TV-selskaber og sponsorer allerede skulle være kontaktet, fastholder Brawn, at dette arbejde først begynder i næste uge.

“Disse møder starter først i næste uge, og derefter vil vi komme med nogle tekniske specifikationer, der både vil tilbyde den bedste racing og den mest kosteffektive,” forklarede han.

Ironisk nok kan den ene af stridens parter, FIA, komme til at spille samme rolle som i dag.

“Vi har brug for et ledende organ,” siger han. “Ironisk nok tror jeg, at aftalen med EU-kommissionen kræver, at FIA skal tilbyde sine ydelser til enhver konkurrerende løbsserie, man ønsker at starte. Så FIA skal mindst tilbyde at indtræde i den regulerende rolle.”

Selvom Brawn tilsyneladende har et fuldstændigt afklaret standpunkt i forhold til FIA, virker det som om andre FOTA-medlemmer er mere lydhøre overfor eventuelle indrømmelser fra motorsportsforbundet.

“Jeg mener ikke, at FOTA har udelukket noget endnu,” siger McLarens teamchef, Martin Whitmarch. “For øjeblikket er situationen den, at teamene er blevet præsenteret for en deadline, og stillet overfor den har teamene klargjort, at de har brug for mere tid til at finde en løsning.”

“Det var indenfor denne deadline, at beslutningen blev taget, men jeg tror, at alle teams er åbne for diskussioner med hvem som helst omkring hvordan vi kører motorløb næste år,” slutter Whitmarsh.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER