• Forside

Krigen fortsætter

For få dage siden kunne vi glædesstrålende fortælle, at krigen mellem FIA og FOTA endelig var ovre, og at et resultat var opnået. Nu truer Max Mosley med at rive aftalen over.

FIAs præsident, Max Mosley (kun som thump) . Copyright Getty Images

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 27/6 2009 klokken 18:06

Efter et møde forleden i Paris, kunne Luca di Montezemolo (FOTA/Ferrari), Bernie Ecclestone (FOM), og Max Mosley (FIA) stå samlet frem og proklamere, at krigen var ovre og at en aftale var opnået.

Umiddelbart kunne den indgåede aftale kun ses som en sejr for FOTA, og sådan tolkede Luca di Montezemolo den da også, men det skulle han måske ikke have gjort offentligt.

Max Mosley har åbenbart følt sig lidt ydmyget af de udtalelser, som Montezemolo er kommet med til pressen og har forlangt en ubetinget undskyldning. Mosley truer med, at en alternativ løbsserie stadig er en option for FOTA-holdene, og at han meget vel kan finde på at genopstille til præsidentembedet i FIA til oktober, begge dele noget som aftalen utvetydigt skrinlægger.

Luca di Montezemolo må ikke sige noget grimt om Max

FIA-præsidenten kommer ligeledes med påstande om at et unavngivet team i FOTA forsøgte at få ham til at ulovliggøre dobbeltdiffusere, uanset hvad rettens afgørelse måtte være.

Den kære Max Mosley har ikke tænkt sig at forlade sit embede ubemærket.