• Forside

Ferrari skrotter 2009-modellen

Den nuværende Ferrari Formel 1-racer, er ikke hvad man havde forventet, og slet ikke hvad Ferrari selv havde. Nu melder italienerne ud, at udviklingen af den nuværende racer snart stopper til fordel for udvikling af 2010-raceren, der ikke må fejle.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 29/6 2009 klokken 13:06

De forsvarende verdensmestre fra Ferrari fik en meget dårlig start på sæsonen, men har løbende forbedret bilen og er nu ved at være med helt fremme, dog uden at imponere.

Det tager teamet nu konsekvensen af ved indenfor meget kort tid at stoppe udviklingen af den uheldige racer, for at koncentrere sig om 2010-modellen.

Der er angiveligt så meget, der skal ændres på raceren, at det ikke kan betale sig at udvikle på den nuværende, selvom 2010-reglerne langt hen af vejen bygger på samme regler, som dem der bliver kørt under i år.

Noget af det der allerede nu er kommet frem om den nye bil, er, at den ikke vil få KERS, som Ferrari ser som det helt store flop.
Spørgsmålet er, om der overhovedet er nogle af holdene, der vil komme til start med KERS i 2010.

”Set i lyset af, at vi ikke må teste, er det meget begrænset, hvad vi kan ændre på vores nuværende racer. Derfor vil der ikke gå lang tid, inden vores udviklingsafdeling vil koncentrere sig 100% om 2010-raceren,” kom det fra en talsmand for ingeniørholdet hos Ferrari.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.