• Forside

Mosley: Ingen skal danse på min grav endnu

En kampberedt FIA-præsident fastholder, at han på ingen måde er færdig og at rygterne om, at FOTA, F1-konstruktørernes sammenslutning, fik skubbet ham ud i kulden, er ren løgn og opspind.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/6 2009 klokken 15:06

Max Mosley, præsident for det internationale motorsportsforbund FIA, oplyser i et interview med den britiske avis 'Mail on Sunday', at der i den nuværende situation lægges pres på ham, for at han skal genopstille til posten som præsident i endnu en valgperiode.

Oprindeligt havde han tænkt sig at træde tilbage til oktober i år, men den stærkt tilspidsede konflikt med FOTA (Formula One Team Association) omkring et planlagt budgetloft for 2010 har måske udsat beslutningen. Den altid kampberedte Mosley er klar til at fortsætte indtil der er kommet en afklaring på striden.

Max Mosley.

En del af striden har især stået med Ferraris præsident, Luca di Montezemolo, og da italienere i et interview lod antyde, at Mosley trak sig efter pres fra FOTA, blev FIA-præsidenten sur og krævede en offentlig undskyldning. Den har han dog ikke fået.

"De gjorde en stor fejl ved at danse på min grav," udtaler Mosley til avisen.

"Det er ikke særlig fint, at et teamene får et PR-bureau til at påstå, at jeg er død og begravet, når jeg står her lyslevende. Nu er jeg under pres fra hele verden for at lade mig genopstille," påstår Mosley.

"Jeg har egentlig ikke lyst," tilføjer han. "Jeg føler mig en lille smule for gammel."

Mosley fortæller, at han kunne være far til de unge kørere, da han startede, og nu kan han være bedstefar. Med 16 år på posten har han dog lyst til at stoppe, men hvis det trækker op til kamp med FOTA og bilindustrien, så fortsætter han.

"Det er ikke min natur at trække mig fra en kamp," siger han.

Da talen falder på konflikten med di Montezemolo, er Mosley som vanligt helt klar i spyttet. Han forventer ingen undskyldning fra Ferrari-præsidenten.

Luca di Montezemolo (i midten).

"Jeg forventer ingen undskyldning fra Luca," siger FIA-præsidenten. "Men på den anden side tager ingen, indenfor Formel 1, ham alligevel alvorligt."

Mosley afviser også, at han skulle optræde som en diktator i FIA og at WMSC (World Motor Sport Council) skulle have presset ham til at gå af.

"Det er komplet løgn," fastholder han. "Det er meget utilfredsstillende, og ikke kun for mig."

"En gang om året har vi en generalforsamling, hvor 132 medlemsorganisationer tilslutter sig, hvad FIA har besluttet."

"Hvis nogen skulle være utilfredse med, hvad jeg har gjort, så ville de sige det, og vi skulle så stemme om det. Jeg har ikke mandat til at diktere. Jeg har kun mandat til at eksekvere, hvad WMSC beslutter."

Mosley indrømmer, at den seneste tid har rummet store udfordringer for ham.

"De seneste 16 måneder har ikke været nemme," siger han. "Især når noget, som man har holdt fuldstændigt hemmeligt, pludselig kommer på alverdens avisforsider (en video af besøg hos prostituerede iklædt nazikostume, red.)."

"Men naturligvis var det værste min søns død. Sammenlignet med det, er striden med di Montezemolo ingenting."

"Men jeg forlader ikke kontoret for derefter at efterlade indtrykket af, at det var bilfabrikanterne der drev mig ud. Det er en fuldstændig misfortolkning af situationen. Hvis det ikke bliver fuldstændig fastslået, så insisterer forbundene på, at jeg bliver siddende."

"Så jeg håber meget på, at dette vil blive afvist, før vi når dertil. Når vi endelig når dertil, hvor det hele skal afleveres til en ny, så bliver det ikke med vemod."

"Det bliver med glæde," slutter Max Mosley.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER