Sutil og Glock: Verdens bedste bane!

Under torsdagens pressekonference med alle feltets tyske kørere, afslørede Timo Glock og Adrian Sutil hvilken bane de mener er verdens bedste. Det er overraskende nok ikke en af de baner der køres på i 2009-sæsonen.

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 10/7 2009 klokken 11:07

Det er selvfølgelig den berømte Nordschleife, også kendt som den "gamle" Nürburgring.

Nordschleife var den nordlige del af Nürburgring før ombygningen i 1982 og er på 22,81 km. Sammen med Südschleife på 7,747 km, var det en absurd lang bane. I dag er kun Nordschleife tilbage som bane og denne er åben for publikum. For €22 kan enhver trille sin bil ind på banen og køre de 22,81 km som banen er.

Under torsdagens pressekonference blev de tyske kørere spurgt om de kunne tænke sig at køre et Formel 1 løb på Nordschleife, hvis sikkerheden blev opdateret til Formel 1-standard.

Alle de tyske kørere havde naturligvis alle kørt på banen lige siden de fik kørekort, men mest interessant så havde Nick Heidfeld kørt Nordschleife i en Formel 1 racer for 2 år siden. Han var dog ude af stand til at køre 100 %, da han var i følge med en kameravogn som pace-car.

Nick Heidfeld på Nordsløjfen

Både Glock og Sutil fortalte i rosende ord om banen som de begge betegnede som verdens bedste bane, fordi den er så udfordrende i hvert eneste sving.

Nico Rosberg fortalte om en køretur han fik på banen af sin far i 1995: "Han kørte os rundt i en Opel Calibra Turbo, hvilket på det tidspunkt var den bil han kørte ræs i og han kørte os også rundt i en gadebil, men det stadig en meget, meget hurtig bil og jeg kan huske at hans bedste ven sad på bagsædet. Min far kender banen som sin egen bukselomme, han kender hver lille hop, hvert hjørne, helt nøjagtigt i sit hoved. Så vi kørte flat out og jeg kan tydeligt huske at han sad på bagsædet og skreg højrt. Jeg tror han ville have foretrukket at åbne døren og hoppe ud mens bilen kørte 250 km/t, fremfor at blive i bilen. Så det var en sjov oplevelse".

Så alt i alt meget rosende ord om banen. Vi har aktiveret debatten på denne nyhed, så fortæl gerne om dine egne oplevelser med banen hvis du selv har prøvet den.

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen sejr til Hamilton 1. Frie træning: Red Bull og Brawn GP i kamp »