• Forside

1. Frie træning: Red Bull og Brawn GP i kamp

Under fredagens første frie træning, var det Red Bull og Brawn GP der kæmpede om den såkaldte fredags-pole. Webber var hurtigste mand foran Jenson Button, men som altid, så er fredagens tider meget usikre.

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 10/7 2009 klokken 11:07

Så er sommerferien forbi for kørerne og 1. frie træning er netop kørt. Ikke noget videre drama. Som ventet var alle kørerene straks ude på en enkelt omgang da træningen blev sat i gang. Derefter brugte kørerne træningen på at lære banen at kende samt teste brændstofmængde, downforce og dæk.

Hurtigste tid var 1:33.082 fra Mark Webber, som dermed følger Red Bulls gode form fra Silverstone, hvor Red Bull tog både 1. og 2. pladsen i løbet.

I top-10 var det forholdsvis spredt mellem holdkammeraterne, men hvis man kigger på hele resultatet, så finder man holdkammeraterne Fisichella og Sutil på hhv. 5. og 20. pladsen.

Ferrari var best-of-the-rest med Massa på 3. pladsen. Raikkonen var tilmed 6. hurtigste, omend stadig et stykke fra sin pole-tid på 1:31.450 i 2007 (I 2008 blev Tysklands Grand Prix kørt på Hockenheim).

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.