• Forside

Bourdais exit kan give rekord

Rygterne omkring den franske Toro Rosso-pilots afgang fra Formel 1-feltet har svirret længe, og er nu rykket endnu tættere på. Luften på Nürburgring var tyk af nye forlydender.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 13/7 2009 klokken 15:07

Allerede før denne sæson startede, var rygterne talrige om Sebastians Bourdais farvel til Formel 1.

Franskmanden har været alt dominerende i de amerikanske Formel-biler, Champ Car, men det er ikke det samme som at være god i en F1-bil, hvilket Bourdais også har måttet sande.

Så sent som i lørdags hørte vi fra pressecentret på banen, at Bourdais skulle afløses af Rally-kongen, Sebastian Loeb, men nu er der kommet et bud på bordet, som virker lidt mere realistisk.

Selvom teamchef, Frantz Tost, ikke har bekræftet det officielt, forlyder det, at test- og reservekører, Jaime Alguersuari, skal afløse Bourdais allerede til det Ungarske Grand Prix.

Bourdais kigger langt efter resultaterne

Spanieren Alguersuari er regerende mester i britisk Formel 3, og i øvrigt en del af Red Bulls talentprogram, ligesom Sebastian Buemi også er det.

Skulle Alguersuari overtage sædet i Ungarn, vil det betyde at han er den yngste Formel 1-pilot nogensinde, idet han vil være 19 år og 126 dage, og dermed slå den hidtidige rekord fra 1980 (Mike Thackwell) med 57 dage.

At Bourdais måtte udgå fra søndagens Grand Prix, og kvalificerede sig dårligst af alle, forøgede nok ikke franskmandens chancer for at beholde sædet.