FIA: Hvad sagde vi?

Dagens dårlige nyhed om at BMW Sauber trækker sig ud af Formel 1, har fået den internationale motorsportsorganisation, FIA, til at udtale, at situationen aldrig var opstået, hvis de omdiskuterede budgetnedskæringer var blevet vedtaget.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/7 2009 klokken 14:07

Intet i denne verden er så nemt, som at kigge op i bagklogskabens ulideligt klare bakspejl og sige: ”Hvad sagde jeg.” Denne rolle indtager FIA nu med sin prompte reaktion på BMW Saubers meddelelse om at trække sig fra Formel 1 fra næste sæson.

”Det har været klart i nogen tid, at motorsporten ikke kan ignorere den verdensomspændende finanskrise,” hedder det bl.a. i en udtalelse fra FIA.

”Man kan ikke forvente, at bilfabrikkerne fortsætter med at hælde store summer ind i Formel 1, når deres overlevelse afhænger af fratrædelser, fabrikslukninger og støtte fra skatteyderne.”

FOTA gruppebillede. Hvis disse smilende herrer ikke havde modarbejdet FIAs budgetnedskæringer, så var BMW måske med i 2010 - mener FIA.

I udtalelsen bliver der langet kraftigt ud efter FOTA (Formel 1-konstruktørernes sammenslutning), som var stærkt imod FIAs budgetnedskæring, og truede med at bryde ud og starte sin egen serie.

”Hvis disse ændringer (budgetnedskæringer fra og med 2010) ikke var blevet modarbejdet så stærkt af et antal team-chefer, så ville BMW, og andres, offentliggørelse om tilbagetrækning sandsynligvis være undgået.”

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Heidfeld overrasket over BMW’s beslutning Toyota og Mercedes bliver i Formel 1 »