• Forside

Concorden på plads

Efter måneders kamp mellem FIA og FOTA, kan vi endeligt koncentrere os om motorløb. Concordeaftalen er underskrevet.

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 2/8 2009 klokken 09:08

Concordeaftalen som, kort fortalt, er den aftale der fordeler midler og magt mellem FIA, Bernie Ecclestone og holdene, er nu blevet underskrevet. Nu mangler den bare at blive ratificeret af WMSC, men det burde være en formsag.

Når det kommer til stykket minder den uhyggeligt meget om den der blev lavet i 1998, blot med nogle datoændringer og en klausul der binder sporten til budgetnedskæringer, som dog ikke er så voldsomme som Max Mosley havde ønsket.

Endvidere binder den alle de underskrivende hold til sporten indtil 2012.

FIA Præsident Max Mosley har nu skrevet under.

Alle hold med undtagelse af BMW-Sauber har underskrevet, og således er det sikkert, at vi får de 3 nye hold, USF1, Campos Metha og Manor GP at se på gridden til næste år.

BMW-Sauber har fået indtil på onsdag til at ombestemme sig, eller finde en arvtager som vil køre teamet videre, så Peter Sauber der stadig sidder på 20% af aktierne i teamet har travlt i disse dage.

Peter Sauber kæmper for at redde sit team og arbejdspladserne i Hinwill

Selve indholdet af aftalen holdes strengt fortroligt, hvorfor en direkte afskrift af den ikke skal forventes offentliggjort.

Den første Concorde-aftale blev indgået i 1981, og er opkaldt efter FIA's adresse på Place de la Concorde i Paris.

Man får lyst til at citere den tidligere engelske premiereminister, Neville Chamberlain, som i 1938 sagde "peace in our time."