F1-teams underskriver Concordeaftalen

Sammenslutningen af Formel 1-fabriksteamene, FOTA, underskrev i går, onsdag, den nye Concorde-aftale. Således har man nu accepteret det juridiske dokument, der afstikker de kommercielle og lovmæssige regler frem til og med 2012.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 6/8 2009 klokken 11:08

Det juridiske dokument, der afstikker reglerne for de kommercielle rettigheder samt binder Formel 1-teamene og den internationale motorsportsorganisation, FIA, sammen er nu tiltrådt og underskrevet af begge parter.

FOTA (Formula One Teams' Association) bekræftede onsdag aften sin underskrivelse af aftalen. Sammenslutningen repræsenterer dog ikke Williams og Force India, som har været suspenderet fra gruppen. Ellers har hvert team, undtagen den afgående BMW Sauber, underskrevet dokumentet.

Den kommercielle og lovgivningsmæssige aftale sikrer "holdene deltagelse indtil udgangen af 2012 sæsonen," hedder det i redegørelsen.

FOTA gruppebillede.

Det blev også bekræftet, at "alle Formel 1-teams" har tilmeldt sig den frivillige reduktion af omkostningerne i sporten. Reguleringen erstatter FIA præsident, Max Mosley's, kontroversielle £ 40 million budgetnedkæring. Nu mindsker teamene i stedet udgifterne til "begyndelsen af 1990'erne" niveau med andre midler.

Der åbnes også mulighed for, at et omstruktureret BMW Sauber kan indgå i aftalen, såfremt det bliver muligt at redde stumperne efter at BMW-fabrikkens bestyrelse trak stikket for kort tid siden.

"FOTAs opmærksomhed vil nu rettes mod andre områder, som vi mener på lang sigt vil være interessant for F1: løb på de bedste baner foran det størst mulige publikum, og dermed udvide F1's rækkevidde," slutter erklæringen.

Hermed skulle hele balladen omkring den udbryderserie, som FOTA truede med efter Max Mosleys kontroversielle forslag, være afværget. I det mindste kan der nu uhindret køres F1-løb indtil udgangen af 2012.

Concorde-aftalen åbner mulighed for at et omstruktureret BMW Sauber bliver omfattet af aftalen. Her er det Robert Kubica i BMW Sauber F1.08.

FOTAs erklæring følger her i sin fulde version:

"The Formula One Teams Association (FOTA) er i dag med tilfredshed nået til den vellykkede afslutning på forhandlingerne, der førte til undertegnelsen af 2009 Concorde-aftalen.

"Med undtagelse af BMW Sauber AG er aftalen underskrevet af alle Formel 1-teams samt FIA og Formula One Administration (FOA). Concorde 2009 fastlægger de kommercielle og lovgivningsmæssige retningslinjer for Formel 1 samtidig med, at den garanterer dem indtil udgangen af den 2012 sæsonen.

"FOTA vil støtte ethvert initiativ, der ville tillade BMW Sauber AG igen at få fuld deltagelse i den nye Concorde-aftale.

"Alle Formel 1-teams har sammen indgået en frivillig aftale, som skal omsættes i praksis. FOTAs langvarige mål er gradvis at reducere de samlede udgifter og i sidste ende nå til niveauet fra begyndelsen af 1990'erne.

"Betingelserne for Concorde 2009 vil puste nyt liv i den rolle, som Formel 1-Kommisionen og andre arbejdsgrupper spiller. Formel 1-Kommissionen vil fremover være et centralt besluttende organ for forandring i Formel 1.

"FOTA opmærksomhed vil nu henvende sig til andre områder, som vi mener på lang sigt vil være interessant for F1: løb på de bedste baner foran det størst mulige publikum, og dermed udvide F1's rækkevidde,"

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumacher har nakkesmerter Sauber-overtagelse strandet »