• Forside

Schumacher debuterer forstærket hjelm

Et uheld, specielt et med personskade, er ikke noget vi kan lide at se i motorsport, men det giver altid nogle sikkerhedsmæssige forbedringer. Felipe Massas uheld gør nu, at Michael Schumacher debuterer en forstærket hjelm i Valencia.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 8/8 2009 klokken 19:08

Luciano Burti, ex-Formel 1-kører har i denne uge slået på tromme for, at man får forstærket kørervisiret på de moderne hjelme, så man ikke risikerer uheld som vi har set med først Henry Surtees og siden Felipe Massas.

Schubert, der blandt andet laver Michael Schumachers hjelm har nu forstærket den hjelm, som den syvdobbelte verdensmester kører med.

Michael Schumachers hjelm der til Brasiliens Grand Prix er udstyret med syv stjerner og desuden er alle hans karrieres sejre skrevet derpå, Brasilien 2006

Visiret er indtil videre ikke blevet forstærket, men det var heller ikke visiret, der tog skade i nogle af de to uheld.

Det gjorde låseskiven i venstre side, der holder visiret på plads til gengæld. Låseskiverne er lavet af plastik, men på Michael Schumacers hjelm har man erstattet låseboltene med nogle lavet af titanium.

Det bekræftede Olvier Schimpf fra Schubert til den tyske avis ’Bild’:

”Felipes visir kom først af, da lægerne trak det af, men vi har indsat en titaniumskive i samlingen fra visiret til hjelmen, der tidligere var af plastik.”

Michael Schumacher tester en Ferrari F2007 Corse Clienti på Mugello. Denne hjelm er ikke forstærket, men det er den Schumi skal køre med i Valencia.

”Det er en reaktion på uheldet.”

De nye titaniumbolte skulle have gjort samlingen dobbelt så stærk. En Schubert RF1-hjelm som Michael Schumachers koster ca. 12.000 euro.