• Forside

Kasper A vil slå rekorden

I denne weekend er det ikke kun Formel 1, der er på programmet. Vores hjemlige motorsportscene afvikler Grand Prix Danmark på Jyllandsringen, og her vil tilskuerne blive budt på et helt specielt rekordforsøg.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 17/8 2009 klokken 14:08

Ud over de almindelige løbsklasser, der blev afvklet i en DTC-weekend, så vil Kasper Andersen stille til start med hans FC Midtjylland-klargjorte Superleague Formula-racerbil. Målet er at slå banerekorden på Jyllandsringen.

Kasper Andersen har ikke kørt på banen i mange år, men han vandt flere Formel Renault-løb på banen tilbage i 2004. Dengang kørte han omgangstider omkring de 66 sekunder. På søndag er målet at komme under de 60.

Grand Prix Danmark-plakat

Til Superleague Formula-presseofficer udtalte Kasper om det kommende rekordforsøg:

”Det kommer meget an på vejret, men vi vil gøre vores bedste. Jeg har vundet en del løb i Formel Renault på Jyllandsringen tilbage i 2004, men jeg har ingen ide om hvordan det bliver at køre en Superleague Formula-bil her, da den har 750 hk i stedet for 200.”

”Det er en ret lille bane og ganske snæver visse steder, men der er et rimelig hurtigt sving, der leder op til langsiden. Omgagstiderne i Formel Renault var dengang om kring et minut og seks sekunder, så måske kan vi komme under 60-sekundersgrænsen.”

Kasper Andersen koncentrerer sig inden kvalifikationen på Donington Park

FC Midtjylland vil bruge weekenden til at fremvise den største danske motorsportsindsats i år (Team Essex er ikke fast deltager i Le Mans-serien) fra fredag til søndag. Fredag vil man kunne se bilen udstillet i Silkeborg, så hvis du bor i eller er i nærheden, så er det muligt at se bilen.

Lørdag vil bilen stå udstillet foran FC Midtjyllands hjemmebane til ulvenes kamp mod løverne. Ikke kun som en udstillingsgenstand, men som et symbol på at fodboldklubben har skiftet gear. For at vise dette har Karl-Åge Jensen, der er ansvarlig for FCM-projektet lovet at starte motoren op fredag og lørdag.

”Det er en stor mulighed for at vise bilen til vores fans og sponsorer. Ved begge lokationer vil vi starte motoren op, så de kan høre den smukke V12 motor! Ved GP Danmark vil der være 10-15.000 tilskuere, og det vil give FC Midtjyllands supporters og danske motorsportsfans en sjælden chance for at se en Superleague Formula-bil i aktion, live.”

Kasper Andersen på Donington Park 2009

Så har man ikke lige planer om at se Formel 1-løbet fra Valencias gader, så er der her en unik mulighed for at opleve en rigtig racerbilm hvor den skal opleves, på en racerbane.