Europas Formel 1 GP. 2. frie træning. Alonso hurtigst

Efter en formiddag, hvor Brawn GP racerne beviste, at de igen er tilbage i front, sammen med McLaren, står vi overfor endnu en god gang træning, hvor især Luca Badore, som den nye i Ferrari, skal bevise at han er bedre end det han viste under første træning.

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/8 2009 klokken 15:08

Som i formiddag, og som vejrudsigten har lovet hele weekenden, byder Valencia på sol og knastør bane.

De Mercedes motoriserede racere fra Brawn GP og Mercedes, var dem der kom bedst fra første træning, men vil det holde her i den anden træning? Det har vi et svar på om 1½ time.

Denne gang er det Sebastian Buemi i STR der er første mand på banen, dog hurtigt efterfulgt af bla.a. Luca Badoer, der jo har noget at indhente.

De fleste biler er på banen og allerede 6 minutter inde i denne anden træning, sætter Lewis Hamilton sin første tid. Omgangen efter, nyder briten dog udsigten, da han spinder rundt med McLaren raceren. Han er dog heldig at undgå barrieren og kan efterfølgende kører i pit.

Fernando Alonso, der under første træning hurtigt var blandt de hurtigste, men endte langt nede, er nu igen hurtigst, men bliver hurtigt overgået af Sutil i den opdaterede Force India racer, der viser rigtig gode takter.
Alonso kommer dog igen kort efter og er således hurtigste mand, efter de første 15 minutter.

Det går også bedre for Grosjean, der lader til at have bedre føling med bilen og banen. Efter 18 minutter, befinder han sig oppe på en respektabel 10 plads, dog næsten et sekund langsommere end Alonso, der fortsat er noteret for hurtigste tid.

Verdensmesterskabsudfordren Mark Webber er nu ude og køre hurtigt i Red Bull raceren, hvilket betyder han rykker 12 placeringer frem, til den tredje bedste tid, efter den første halve time.
Men det er fortsat Alonso, der understreger, at han som spanier, kender de spanske gader i Valencia bedst, og derfor har fundet den hurtigste vej rundt.

Men så går det galt. Japanske Nakajima, der ikke forstår et ord spansk, fandt en hurtigere vej rundt på banen og sætter hurtigste tid. Noget Rosberg i den anden Williams ikke vil have siddende på sig, hvorfor han sætter en endnu bedre tid.

34 minutter inde i træningen, rykker Sebastian Vettel sin Red Bull racer helt frem på andenpladsen og beviser hermed, at Red Bull godt kan kører stærkt på de spanske gader, hvilket lover godt for løbet.

De to Brawn GP racere sætter nu hurtigste tider, med Button forrest af de to. Omgangen efter rykker mr. Træningskøre Nico Rosberg dog ind mellem de to. Rosberg er i øvrigt på de bløde dæk.

Og så sker det umulige! Halvvejs inde i denne anden frie træning, rykker Nick Heidfeld sin BMW Sauber racer helt op på 2. Pladsen, meget tæt på Button. Noget af en overraskelse, især da Kubica ikke lader til at have det så godt med hans BMW.

De to McLaren racere, der var så godt med i første træning, er på dette tidspunkt, at finde nede som 18 og 19, eneste der er langsommere, er Luca Badoer, der må siges at have fået en meget kedelig debut som Grand Prix køre for Ferrari.
Der er noget der tyder på, at Hamilton har problemer med McLaren raceren, efter det tidligere spin. Men at Kovalainen også ligger dernede er noget af en gåde.

Denne anden træning er dog fyldt af overraskelser. Trulli, der længe lå og roede i den kedelige ende af feltet med en Toyota, der nærmest opførte sig som en IQ blandt de hurtige biler på den tyske Autobahn, finder farten og sætter hurtigste tid, på de bløde dæk.
Glæden er dog kort i front, da Barrichello kort efter sætter en endnu hurtigere tid. Men respekt til Trulli.

For Barrichello er glæden også kort, da han kort efter må se, at holdkammerat Button rykker forbi ham, med en ny bedste tid.

Med omkring en halv time tilbage af denne træning, rykker Kimi Räikkönen frem, mens Webber til gengæld lader til at have store problemer med at finde sig til rette, og derfor roder rundt nede i den kedelige ende på en 15 plads.

Og så sker det, Luca Badoer rykker væk fra jumbopladsen med Ferrarien, som han overlader til Lewis Hamilton, der fortsat er i pit med den beskadigede McLaren racer.

Med sølle tyve minutter tilbage af denne afsluttende træning for denne fredag, er det Fernando Alonso, der er noteret for hurtigste tid, foran Barrichello, der ikke lader til at have nogle ambitioner om at slå Alonso, eftersom han allerede har parkeret Brawn GP raceren og er steget ud af den.

Noget tyder imidlertid på, at Badoer er ved at få fornemmelsen med bilen, hvilket betyder at han er rykket endnu en plads op. Tilmed er hans tid, meget tæt på den anden debutant Grosjean i Renault. Skal det lykkes for Italieneren at rykke forbi franskmanden?

Alonso og Heidfeld kolliderer voldsomt, efter en fejl fra spanieren. Det giver Quick Nick en lille flyvetur, hvilket helt sikkert sætter en stopper for de to køres indsats i dag.

Jarno Trulli rykker frem på tredjepladsen, noget Barrichello ikke bryder sig om, så han er igen i bilen og ude for at sætte en hurtig tid igen. Hvilket går ganske godt for den brasilianske veteran, der nu har hurtigste tid.

Typisk for disse træninger, så bliver der virkelig kørt stærkt her hen mod slutningen. Rosberg rykker nu op på andenpladsen igen, mens Button, der lå til at sætte en endnu hurtigere tid, blokere og sætter derfor kostbar tid til.
Kovalainen, der stadig er eneste McLaren køre på banen, rykker op på en ganske respektabel 6 plads.
Kovalainen må dog se sig slået af Sutil kort efter, da den unge tysker viser, at Force India raceren virkelig virker for ham.

Til trods for uheldet med Nick Heidfeld, er Alonso tilbage på banen, og Renaulten ser hurtig ud. Han kører med de bløde dæk. Og det er en hurtig tid han får sat, da han sætter Button tilbage med hele 7 tiendedele sekund, hvilket nærmest er et lysår i Formel 1.
Træerne vokser dog ikke ind i himmelen for Alonso, der tager en lille snurretur under endnu et hurtigt forsøg.

Det ternede flag er ude, men der er stadig mulighed for at vi vil se forbedringer. Dog er der ikke rigtigt nogle ude, der kan true Alonsos formidable tid.
Alle er over stregen nu og Alonso forblev i front, til stor glæde for de mange spanske fans.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vettel forlænger med Red Bull Europas Formel 1 GP. 3. frie træning. »