• Forside

Fisichella til Ferrari resten af 2009

Force India har efter 24 timers diskussioner ladet Giancarlo Fisichella løsne sig fra sin kontrakt med teamet, for at han kan overtage Luca Badoers sæde hos Ferrari.

Af: Christoffer Østergaard Nielsen (cn@bmf1.dk) d. 3/9 2009 klokken 17:09

Det forventes at Giancarlo Fisichella skal afløse Ferrari testkører Luca Badoer, der de sidste 2 løb har overtaget sædet for skadede Felipe Massa.

Dr. Vijay Mallya udtaler: "Giancarlo og hans management team fremlagde i går foreslaget fra Ferrari for mig. For enhver italiensk kører er et Ferrari-sæde en drengedrøm, hvilket ikke er nogen undtagelse for Fisichella. Ingen burde stå i vejen for dette. Ydermere vil aftalen sikre Fisichellas muligheder for en langvarig fremtid hos Ferrari og det vil være forkert at ødelægge den mulighed, specielt når Fisichella har gjort så stort et arbejde hos os (Force India)."

Det skal dog siges at der ikke er opnået nogen financiel aftale med Ferrari, det er gjort for Fisichella og sportens bedste. En konkurrencedygtig italiensk kører, i en italiensk bil på Monza er jo noget af et drømmescenarie.

Skal vi se samme scenarie på Monza?

Dr. Vijay Mallya fortsætter: Vi ønsker at takke Fisichella for hans store arbejde gennem den sidste halvanden sæson og for at bringe os vores første points. Vi ønsker ham alt det bedste for fremtiden.

Dog skal man i følge Dr. Vijay Mallya ikke frygte for Force India, at fjerne en så stor del som Fisichella vil ikke påvirke holdets præstationer betydeligt.

Han udtaler: "Den konkurrencedygtighed teamet viste i Belgien sidste uge er resultatet af hårdt arbejde på fabrikken og i vindtunnelen, og vi har yderligere opdateringer undervejs for at opretholde konkurrencedygtigheden og få en stærk afslutning på sæsonen."

Kan Force India og Fisichella gentage successen hver for sig?

Fisichella udtalte: "Jeg er yderst taknemmelig over for Vijay Mallya for muligheden for at køre for Scuderia Ferrari Marlboro holdet. Det er sandt det altid har været en ambition for mig at gøre dette, og at Vijay Mallya tillader mig dette er meget generøst. Jeg håber jeg har hjulpet Force India til at vokse sig den rette vej til at opnå deres ambitioner. De er nu et meget konkurrencedygtigt hold og jeg ønsker dem alt det bedste."

Også herfra skal lyde held og lykke til alle parter.