• Forside

Nye informationer om Renaults crash

Autosport bringer en ny historie om et møde, der fandt sted mellem Renaults Flavio Briatore, Pat Symonds og Nelson Piquet Jr. i Singapore sidste år.

Af: Tommi Pedersen (tp@bmf1.dk) d. 10/9 2009 klokken 00:09

Autosport bringer en ny historie om et møde, der fandt sted mellem Renaults Flavio Briatore, Pat Symonds og Nelson Piquet Jr. i Singapore sidste år.

Autosports Jon Noble, citerer sin kilde sådan: ”Kilden bekræfter at Nelson Piquet Jr. i sin vidneforklaring til FIA, indrømmer at Briatore og Symonds bad ham om at køre galt med vilje, så han derved kunne hjælpe Alonso til en sejr."

”Piquet Jr. siger, at han accepterede det, fordi han følte at han skyldte holdet noget efter hans lidt dårlige start, og fordi han endnu ikke havde sikret sig en ny kontrakt for 2009."

I Piquet´s vidneforklaring påstår han, at han blev taget til side af Pat Symonds efter deres første møde, og fik forklaret at han skulle køre galt på omgang 13 eller 14.

”Grunden til at uheldet skulle ske på denne strækning af banen, var, at der ikke var nogle kraner der kunne løfte bilen væk, og dette ville automatisk fremkalde safety car,” (sikkerhedsbilen) sagde Piquet Jr.

Renault fejrer Alonsos sejr. Var det hele snyd ?

Autosport siger at disse oplysninger blev givet til FIA, Det Internationale Motorsportsforbund, den 26. juli af Piquet Jr. Dette var til det Ungarske Grand Prix, samme dag hvor Renault fik en straf for at lade Alonso køre ud fra pitten uden det højre forhjul var spændt fast.

Dette er en ekstremt alvorlig beskyldning, og hvis det bliver bevist at alt dette er sandt, vil det blive langt mere alvorligt end McLaren’s ”spy-gate” tilbage i 2007, fordi dette blandt andet handler om at man har udsat en kører, samt marshals for livsfare.

Flavio Briatore og Pat Symonds nægter begge disse beskyldninger, men indrømmer at mødet har fundet sted, men idéen om at køre galt ikke var deres. Så det bliver 2 mænds ord mod 1.

Selve høringen finder sted mandag den 21. september.