VM kan være afgjort på søndag

Dette års verdensmesterskab kan være afgjort på søndag, når det ternede flag falder over vinderen af det japanske Grand Prix. Det forudsætter at Jenson Button slutter fem point bedre end Rubens Barrichello og ikke får bøllebank af Sebastian Vettel.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 28/9 2009 klokken 11:09

Havde Bernie Ecclestone fået sin vilje med medaljesystemet, så ville Jenson Button have været udråbt til verdensmester igår. Med kun tre løb tilbage kan ingen anden kører nå Jenson Buttons seks sejre fra starten af sæsonen.

Heldigvis blev medaljeideen ikke indført, og det giver mulighed for, at VM kan vare helt til finalen igen i år ligesom de tre foregående mesterskaber, der først er blevet endelig afgjort i sæsonfinalen i Brasilien. Sandsynligheden for dette er dog ikke særlig stor, da der kun er to udfordrere til Jenson Button tilbage.

Jenson Buttons seks sejre indtil videre gør det ekstra svært for de to titeludfordrere

Holdkammeraten Rubens Barrichello med den bedste chance og Red Bull Racing-køreren Sebastian Vettel, der kørte sig ET point ind på Jenson i går.

Der er stadig 30 point at kæmpe om, men henholdsvis 15 og 25 point op til Jenson Button, men virkeligheden er at VM er et point længere væk.

Hvis vi kigger på Jenson Button og Rubens Barrichello, så er der 15 points forskel og fire sejre imellem de to holdkammerater. Der er tre løb tilbage, så selv ved en tangering af point, så vil Jenson Button
tage titlen på flest sejre.

Derfor skal Rubens score 16 point mere end Jenson i de sidste tre løb. Noget som kan blive svært med specielt McLaren og til dels Ferraris nuværende form.

De eneste to kørere med en reel chance for at vinde VM.

Sebastian Vettel har det endnu sværere i Red Bull Racing. Han har også to sejre på sin konto, så han skal hente 26 point på tre løb. Red Bull er på papiret en bedre bil end Brawn-raceren i den nuværende konfiguration, men den er handicappet af en sårbar Renault-motor, der synger på sidste vers hvad angår gratis motorskift.

Sebastien Vettel skal score seks point mere end Jenson Button på søndag for fortsat at være en del af titelkampen. En noget nær umulig opgave medmindre Jenson Button løber ind i problemer. Vi ved fra 2007 og 2008, at de kan komme.

Sebastian Vettel og Red Bull teamchef Christian Horner får svært ved at blive i VM-kampen.

Rubens Barrichello har det lidt nemmere. Han skal bare slutte foran Jenson Button for at bevare sin chance, men med en forskel på 16 point så skal der sort uheld til for at lukke det hul. Igen har vi set, at det kan forekomme.

Ikke mange havde regnet med, at Suzuka skulle afgøre VM 2006, da Michael Schumacher havde taget føringen i VM. Da hans Ferrarimotor stod af og Fernando Alonso vandt, så opgaven umulig ud og det var den også, men det afholdt ikke Schumacher i sit sidste løb for at give den én over nakken.

En ting er sikker. Hverken Sebastian Vettel eller Rubens Barrichello (der kører om at blive i Formel 1 til næste år) giver sig uden en kamp. Det bliver underholdende at følge.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton ser frem til Suzuka Singapores Grand Prix, Dagen derpå »