• Forside

Teams ønsker ændret 2010-kalender

Sidste mandag blev den provisoriske kalender sendt ud til alle teams, og med hele 19 løb fordelt over knap ni måneder. Kalenderen har dog et logistisk problem, og derfor ønsker flere teamchefer at få ændret kalenderen en smule.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 29/9 2009 klokken 08:09

Den nye løbskalender for 2010 ser i første omgang spændende ud. 19 løb skal der afvikles inden sæsonen slutter i Brasilien, men specielt et element af kalenderen har flere teams det svært med. Sektionen Monaco, Tyrkiet, Canada.

De tre løb kan gå hen og blive et logistisk mareridt for alle hold. Derfor udtalte Toyota F1-teamchef John Howett til Autosport:

”Der er nødt til at blive snakket yderligere om det ekstra løb.”

Fisichella i Istanbul

”Vi er nødt til at forstå, hvad der der er foreslået fordi logistisk byder det på flere udfordringer, som har behov for en ændring.”

”Hvis man gør Tyrkiet til et fly-away, så bliver det svært med en fly-away til Montreal. Det er nogle områder, som vi er nødt til at finde en praktisk løsning på.”

Det kan dog være, at det slet ikke bliver noget problem. Selv om Canada nu fremgår af kalenderen, så er løbet ikke blevet bekræftet fra hverken den ene eller anden side. Bliver Canada ikke bekræftet bliver det tyrkiske Grand Prix udskudt en uge.