• Forside

Ferrari bekræfter Alonso og siger farvel til Kimi

Ferrari har i dag offentliggjort, at Fernando Alonso skifter til Ferrari ved udgangen af denne sæson. Kontrakten gælder de næste tre år og hans holdkammerat i 2010 bliver Felipe Massa. Kimi Räikkönen forlader dermed Ferrari.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 30/9 2009 klokken 17:09

Ferraris teamchef, Stefano Domenicali, har i dag bekræftet hvad rygterne har sagt de sidste mange måneder: Fernando Alonso skifter fra Renault til Ferrari på en ny tre-årig kontrakt, og følger dermed med Santander til Ferrari.

Stefano Domenicali siger i den udsendte pressemeddelelse:

”Vi er meget stolte over at kunne byde endnu en vindende kører, som har demonstreret sit utrolige talent ved at vinde to verdensmesterskaber i hans karriere indtil nu, velkommen til vores team.”

”Vi ønsker at takke Kimi for alt, hvad han har gjort for os i sin tid hos Ferrari. I hans første år lykkedes det ham at vinde kørertitlen, samt hans bidrag til Ferraris historie, og han har spillet en vigtig rolle i at vinde konstruktørernes titel i 2007 og 2008.”

Felipe Massa på podiet ved Europas GP 2007 ved siden af Fernando Alonso. Fra 2010 bliver de holdkammerater.

”Selv under en svære sæson som denne, har han demonstreret sit store talent, men flere gode resultater samt en stor sejr på Spa. Vi er sikre på, at vi deler flere gode tider i de sidste tre løb af sæsonen.”

Giancarlo Fisichella fortsætter i 2010 som Ferraris reservekører.

RELATEREDE NYHEDER