• Forside

Weekendens mest spændende rygte

Glem alle rygter om kørerbytte, Robert Kubica o.s.v. Weekendens mest spændende rygte er langt mere interessant. Vi ved, at Mercedes forsøger at købe sig ind i Brawn, men hvorfor? Fordi McLaren er ved at skille sig af med Mercedes.

Af: Michael Ewert (mew@bmf1.dk) d. 5/10 2009 klokken 09:10

Det nok mest spændende rygte denne weekend omhandler et brud mellem McLaren og Mercedes.

Ifølge tyske ’Auto Motor und Sport’ agter McLaren at købe BMW’s Formel 1-motorafdeling, og selv bygge motorer.

BMW lukker i forvejen sit motorprogram efter denne sæson, da salget af BMW-Sauber til Qadbak Investment ikke omfatter andet end holdet og dets Hinwil-faciliteter. Et yderst spændende rygte, der giver mening på flere områder.

Om et par år kan stjernen på rattet være væk

Hvis McLaren producerer sine egne motorer, er de uafhængige af Mercedes, og dermed kan de suverænt bestemme, hvem der skal køre for holdet. Et eksempel på dette er, at McLaren-teamchef Martin Whitmarsh i den netop afviklede weekend udtalte, at Heikki Kovalainen stadig har en chance for at blive hos McLaren.

Det giver også mening i forbindelse med Mclarens sportsvognsprogram, der dog de næste to år skal bruge Mercedes-motorer, men for fremtiden kan McLaren udvikle og bygge deres egne motorer til deres nye sportsvognsmodeller.

Det gør McLaren til et selvstændigt team a la Ferrari, der også bygger supersportsvogne.

Når BMW-Sauber efter Abu Dhabi holder op med at eksistere kan motorerne og hele motorafdelingen ende hos McLaren.

Ifølge ’Auto Motor und Sport’ er BMW ikke afvisende overfor et frasalg af den del af motorprogrammet, men kun hvis prisen er den rigtige.

McLaren-teamchef afviser dog pure: ”Vi har ingen planer om at købe BMW-motorer.”

Men i ethvert rygte er der ofte et gran sandhed, så vi får se hvad fremtiden byder på.